Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία;

14:40 21/3/2016 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με το σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η υποβολή των αιτήσεων για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία, ξεκινά από τις 11 Απριλίου μέχρι και τις 13 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούνται να συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο σχολικής πρότυπης ή πειραματικής μονάδας.

Έπειτα από την ανακοίνωση της ημερομηνίας, κατά την οποία λήγει η φετινή σχολική χρονιά για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ελλάδας,

το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ανακοίνωσε πως η κλήρωση για τα πειραματικά νηπιαγωγεία και τα πειραματικά δημοτικά πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου 2016, ενώ για τα πειραματικά γυμνάσια και τα πειραματικά λύκεια, η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί, λίγες ημέρες στις 22 Ιουνίου 2016.

Σχετικά τώρα με τα πειραματικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, οι απόφοιτοι μπορούν να εγγραφούν αυτοδίκαια στην Α’ τάξη της συνδεδεμένης σχολικής μονάδας, αφού οι γονείς και κηδεμόνες τους, υποβάλλουν σχετική αίτηση ως τις 13 Μαΐου 2016.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενώ στην ιστοσελίδα του υπουργείου βρίσκονται και όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιολογητικά τα οποία χρειάζεται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, μαζί με τις αιτήσεις τους.

Σημειώνεται πως οι γραπτές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 Ιουνίου 2016, ενώ για την κάλυψη σε κενές θέσεις της Α’ Λυκείου, των προτύπων Λυκείων θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουνίου 2016.

The post Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα