Πόση καφεΐνη είναι πολύ καφεΐνη για ένα παιδί;

06:01 26/11/2014 - Πηγή: iPop

Και όμως, την καφεΐνη δεν την βρίσκεις μόνο στον καφέ, την βρίσκεις ακόμα και σε φαινομενικά αθώα τρόφιμα, όπως μία κούπα τσάι, ένα κουτάκι Coke και μία σοκολάτα…. Πόση καφεΐνη είναι πολύ καφεΐνη για ένα παιδί όμως;

Ιδανικά, ένα παιδί κάτω των 12 ετών δεν θα έπρεπε να καταναλώνει καμία μονάδα καφεΐνης. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν είναι εφικτό οπότε επόμενος στόχος, να ελέγχουμε τις ποσότητες και να τις ελαχιστοποιούμε όσο περισσότερο μπορούμε!

Και ενώ πρόσφατες έρευνες μας δείχνουν πως έχει μειωθεί πολύ η κατανάλωση αναψυκτικών στις

παιδικές ηλικίες τα τελευταία χρόνια, ο καφές και τα ενεργειακά ποτά έχουν κερδίσει έδαφος στις προτιμήσεις νέων μικρότερων των 18 ετών! Για τα ενεργειακά ποτά μάλιστα η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής το 2011 μας είχε προειδοποιήσει πως θα έπρεπε να απαγορευτούν για τα παιδιά καθώς είχαν πολύ μεγάλη ποσότητα καφεΐνης.

Ποια είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεται ημερησίως ανά ηλικία;

Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες η μέγιστη ποσότητα για τους ενήλικες είναι 300-400 mg, το οποίο αντιστοιχεί σε 3 κούπες καφέ, για τους έφηβους 100 mg (περίπου 3 κουτάκια Coke), για τα παιδιά από 10 έως 12 ετών το όριο είναι τα 85 mg (περίπου 2 κουτάκια Coke), για τα παιδιά 7-9 ετών το όριο αγγίζει τα 62.5 mg (1/2 κουτάκι Coke) ενώ για τα παιδιά από 4-6 ετών το όριο φτάνει τα 45 mg (ένα κουτάκι Coke).

Καλό θα ήταν ο κάθε γονιός να κουβεντιάσει επί του θέματος με το παιδί του και να του εξηγήσει τις επιπτώσεις ώστε να θελήσει το ίδιο να κόψει την καφεΐνη από το διατροφολόγιο του!

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Πόση καφεΐνη είναι πολύ καφεΐνη για ένα παιδί; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα