Πόσες ώρες επιβιώνει ο κορονοϊός στο ανθρώπινο δέρμα;

14:34 6/10/2020 - Πηγή: iPop

Με τον κορονοϊό να υπάρχει στη ζωή μας εδώ και πολλούς μήνες, είναι φυσικό και επόμενο να γίνονται συνεχώς έρευνες σχετικά με την αντιμετώπισή του, την αντοχή του, και τον τρόπο μετάδοσής του. Τώρα, μια νέα έρευνα επιχείρησε να απαντήσει στο πόσες ώρες επιβιώνει ο κορονοϊός στο ανθρώπινο δέρμα.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Clinical Infectious Disease, ανακάλυψε πως ο κορονοϊός

είναι ικανός να ζήσει πάνω στο ανθρώπινο δέρμα έως και 9 ώρες, την ίδια στιγμή που ο ιός της γρίπης επιβιώνει λιγότερο από 2 ώρες.

Για τις ανάγκες της μελέτης, έγιναν εργαστηριακά πειράματα, με τους ερευνητές να αναμειγνύουν δείγματα κορονοϊού και γρίπης με ανθρώπινο δέρμα που πήραν από νεκροψίες.

PexelsΠώς μπορεί να φύγει ο ο κορονοϊός στο ανθρώπινο δέρμα;

Ανάμεσα στα θετικά της μελέτης είναι ότι και ο ιός της γρίπης και ο κορονοϊός αδρανοποιούνται μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα με το αντισηπτικό χεριών που περιέχει 80% αλκοόλη.

Δες εδώ για πόση ώρα σε προστατεύει το αντισηπτικό

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, η μελέτη τους υποδεικνύει τους αυξημένους κινδύνους που έχει ο SARS-CoV-2 για μόλυνση από επαφή, τονίζοντας για ακόμα μια φορά τη σημασία του σωστού πλυσίματος των χεριών για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Pexels

Οι Ιάπωνες ερευνητές σημειώνουν πως ο μεγάλος χρόνος επιβίωσης του κορονοϊού στο ανθρώπινο δέρμα πρέπει να απασχολήσει τις υγειονομικές αρχές, ώστε να αναπτυχθούν μέθοδοι για την αποτροπή της μετάδοσης από επαφή.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη ασθενειών των ΗΠΑ συνιστά τη χρήση απολυμαντικού χεριών με 60-95% οινόπνευμα ή το σωστό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.  

Δεν ξέρεις εάν πλένεις σωστά τα χέρια σου; Διάβασε εδώ τις συμβουλές των ειδικών!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Πόσες ώρες επιβιώνει ο κορονοϊός στο ανθρώπινο δέρμα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα