Ο σκύλος σου έχει ξηροδερμία; Τι φταίει και τι μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο;

11:51 6/10/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως κι ο δικός σου σκύλος έχει ξηρό δέρμα; Μην τρομάζεις, είναι κάτι που ναι, μπορεί να του συμβεί. Γι’ αυτό μην πανικοβάλλεσαι, σου έχουμε τη λύση που ψάχνεις.

Η ξηροδερμία στον σκύλο μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ίσως να πρόκειται για μια αλλεργία, για δερματίτιδα, κάποιο δερματικό πρόβλημα, ενώ δεν είναι απίθανο να συμβαίνει λόγω αφυδάτωσης. Ειδικά τον Χειμώνα

η ξηροδερμία στον σκύλο δεν είναι παράλογη, καθώς δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στην ατμόσφαιρα, ωστόσο άσχετα με την εποχή του χρόνου που συμβαίνει αυτό, λύσεις υπάρχουν και δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι.

Δερματίτιδα στον σκύλο: Τα συμπτώματα και η θεραπεία!

Τι να κάνεις αν ο σκύλος έχει ξηρό δέρμα; Freepik

Όταν ο σκύλος σου έχει ξηροδερμία είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να ξύνεται, αλλά πολύ πιο συχνά από πριν. Πολλοί νομίζουν ότι το απλό μπάνιο μπορεί να βοηθήσει στην ξηροδερμία του σκύλου σου, όμως στην πραγματικότητα ίσως και να επιδεινώσει την κατάσταση, αν πρόκειται ο τετράποδος φίλος σου να λουστεί μ’ ένα οποιοδήποτε σαμπουάν, εκτός κι αν πρόκειται για ένα φαρμακευτικό σαμπουάν ειδικό για την ξηροδερμία, το οποίο θα σου δώσει ο κτηνίατρός σου. Αυτό συμβαίνει διότι τα συστατικά ενός απλού σαμπουάν του εμπορίου είναι σκληρά για την περίπτωση της ξηροδερμίας, ενώ το ξηρό δέρμα έχει ανάγκη από μαλακά συστατικά που θα βοηθήσουν τον σκύλο σου να σταματήσει να ξύνεται και να έχει φαγούρα.

Pexels

Ωστόσο, μην το παρακάνεις, γιατί το συχνό μπάνιο δε θα βοηθήσει και τόσο. Επιπλέον, μια ενυδατική κρέμα είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των συμπτωμάτων της ξηροδερμίας και της φαγούρας του δέρματος, αν και η βασική ρίζα του προβλήματος είναι πιθανώς ο ξηρός αέρας. Έτσι, ένας υγραντήρας στο σπίτι μπορεί να σε βοηθήσει να “σώσεις” το κατοικίδιό σου από το ξηρό δέρμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο σκύλος σου έχει ξηροδερμία; Τι φταίει και τι μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα