Πότε ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για εμβολιασμό για τους άνω των 40 και ποιοι κάνουν υποχρεωτικά -σε αυτή τη φάση- το AstraZeneca; Όλο το χρονοδιάγραμμα

10:59 27/4/2021 - Πηγή: iPop

Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού για εμβολιασμό για την ομάδα 30-39 με AstraZeneca. Ποιοι έχουν σειρά; Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός για τους άνω των 40; Όλο το πρόγραμμα και τα διαθέσιμα εμβόλια ανά ηλικιακή ομάδα.

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021, άνοιξε η πλατφόρμα ραντεβού για εμβολιασμό για την ομάδα 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως είναι ήδη γνωστό. Για τους πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας που είναι εγγεγραμμένοι

στην άυλη συνταγογράφηση ξεκίνησε η αποστολή SMS για ραντεβού από χθες το βράδυ. Μάλιστα, όσοι κλείσουν εγκαίρως ραντεβού μπορεί να εμβολιαστούν την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.

Ποιες ηλικιακές ομάδες ακολουθούν; Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός για τους άνω των 40;

Τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ακριβώς ισχύει και με τους 30-39.

Επίσης, σύμφωνα με το πλάνο προτεραιόποιησης, το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν, αν θέλουν, να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, με το τελευταίο να χορηγείται από 5 Μαΐου.

Μπορείς να επιλέξεις ποιο εμβόλιο θα κάνεις;

Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους.

Πώς να κλείσεις ραντεβού για τον εμβολιασμό και τι συμβαίνει αν το ακυρώσεις; Αναλυτικός οδηγός μέσα από ερωτήσεις – απαντήσεις

Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα χρονική στιγμή εμβολιάζονται:

Πολίτες άνω των 50 ετώνΠολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου (Δείτε λεπτομέρειες εδώ)Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείαςΕκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης Η δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca

Να υπενθυμίσουμε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δίνει το δικαίωμα ενώ η προτεινόμενη ημερομηνία του συστήματος για τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι το διάστημα μεταξύ 11ης ή 12ης εβδομάδας, κάποιος πολίτης ο οποίος επιθυμεί θα μπορούσε να φέρει νωρίτερα το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση μέχρι τις 8 εβδομάδες. Δηλαδή, από το διάστημα από 8 έως 11 εβδομάδων, αλλά με μικρότερο ανοσολογικό αποτέλεσμα.

Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των εγκύων και την απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πότε ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για εμβολιασμό για τους άνω των 40 και ποιοι κάνουν υποχρεωτικά -σε αυτή τη φάση- το AstraZeneca; Όλο το χρονοδιάγραμμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα