Πόσα θα έδινες για τον σάκο με τον οποίο μετέφερε ο Neil Armstrong σκόνη απ’ τη Σελήνη;

08:47 14/7/2017 - Πηγή: iPop

Πόσα θα έδινες για ν’ αγοράσεις τον σάκο με τον οποίο μετέφερε ο Neil Armstrong σκόνη απ’ τη Σελήνη; Αν έχεις μπει ήδη σε πειρασμό κι έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι, τότε μπορούμε να σου δώσουμε περισσότερες πληροφορίες!

Ο σάκος που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμερικανός αστροναύτης για να μεταφέρει στη Γη την πρώτη σκόνη απ’ το Σελήνη, και ο οποίος είχε χαθεί, θα μπει σε πλειστηριασμό, με την τιμή του ν’ αναμένεται να φθάσει ακόμα και τα 4 εκατομμύρια δολάρια (3,5 εκατ. ευρώ).

Ο πλειστηριασμός θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα

Υόρκη, ενώ μαζί με τον σάκο θα πωληθούν κι άλλα αναμνηστικά απ’ το διάστημα.

Συγκεκριμένα, θα πωληθούν επίσης ένα σχέδιο πτήσης του διαστημόπλοιου Apollo 13, με διορθώσεις από τους αστροναύτες, μια στολή αστροναύτη που είχε φορέσει ο Αμερικανός αστροναύτης Gus Grissom, και φωτογραφίες της Σελήνης που είχε πάρει η Εθνική Αεροναυτική και Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

Η ημερομηνία του πλειστηριασμού (20 Ιουλίου) δεν είναι τυχαία, καθώς τότε θα γιορταστεί η 48η επέτειος της πρώτης προσγείωσης διαστημόπλοιου στο φεγγάρι.

Τονίζεται πως ο σάκος φέρει πάνω του την επιγραφή «Επιστροφή Σεληνιακού Δείγματος» και για πολλές δεκαετίες απ’ την επιστροφή του Neil Armstrong αγνοούνταν. Όπως έγινε, όμως, γνωστό, είχε ξεμείνει σ’ ένα κουτί, χωρίς ετικέτες, στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον του Χιούστον.

Ο σάκος είχε εμφανιστεί το 2014 στο γκαράζ διευθυντή ενός μουσείου στο Κάνσας, ο οποίος μάλιστα είχε καταδικαστεί για κλοπή.

Photos: REUTERS/Brendan McDermid, AP

The post Πόσα θα έδινες για τον σάκο με τον οποίο μετέφερε ο Neil Armstrong σκόνη απ’ τη Σελήνη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα