Πόσα γνωρίζεις για τις ψυχικές διαταραχές;

13:18 14/4/2020 - Πηγή: iPop

Οι περισσότεροι Έλληνες γονείς έχουν κι ένα πτυχίο στην Ιατρική… αφού σχεδόν πάντα μπορούν να βγάλουν διάγνωση για το τι έχεις, πώς το έπαθες και πώς να θεραπευτείς. Ωστόσο, εκτός από τις ασθένειες στο σώμα είναι σημαντικό να μιλήσουμε και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και για τις ψυχικές διαταραχές. Πώς είναι γνώσεις σου για τις ψυχικές διαταραχές;

Η αλήθεια είναι πως είναι καλό να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα για τους ιούς, τα μικρόβια, το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να μπορούμε να προστατευτούμε και να μην ζούμε στην άγνοια. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πράγματα για

τις ψυχικές διαταραχές.

Απ’ την άλλη, με την έντονη εμφάνιση του κορονοϊού στη ζωή μας και τις αλλαγές που έχει επιφέρει, ίσως να δίνεις περισσότερη σημασία σε όλα αυτά που παλιά απέφευγες να μάθεις. Παράλληλα, όμως, δίνεις και περισσότερη βάση και σημασία στην ψυχική σου υγεία γιατί αντιλαμβάνεσαι πως και αυτή είναι απαραίτητη.

Πώς είναι οι γνώσεις σου για τις ψυχικές διαταραχές; Πόσα γνωρίζεις για τις αγχώδεις διαταραχές, πότε χορηγούνται φάρμακα, πώς αποκτάς μια ψυχική ασθένεια, τι μπορείς να κάνεις για αυτό, θεραπεύεται ή όχι;

Από διπολική διαταραχή μέχρι OCD, η λίστα είναι μεγάλη και καθώς μεγάλη είναι και η διασπορά των fake news και της παραπληροφόρησης εκεί έξω.. είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα βασικά. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι να μην αγνοείς πιθανά σημάδια αλλά να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου και να προσέχεις την ψυχική σου υγεία όσο τίποτε άλλο!

Fake News: Ποιες απ’ αυτές τις οδηγίες για τον κορονοϊό είναι αληθινές; 

Στο τεστ θα βρεις αρκετές ερωτήσεις, με μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό δυσκολίας. Είσαι έτοιμος; Πάτα το play!

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων στις περισσότερες χώρες αναφέρουν προβλήματα σε κάποιο σημείο της ζωής τους τα οποία ταιριάζουν στα κριτήρια διάγνωσης ενός ή περισσότερων από τις πιο συχνές ψυχικές διαταραχές.

Τα αίτια ποικίλλουν και συνήθως η αποτίμηση γίνεται από ψυχιάτρους, κλινικούς ψυχολόγους και κλινικούς κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους, αλλά συχνά βασίζονται στην παρατήρηση και στις ερωτήσεις.

Μια ψυχική ασθένεια μπορεί να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου, ενώ μπορεί και να συνδέεται με τα γονίδια αλλά και την εμπειρία.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο καλά ενημερωμένος είσαι για τις ασθένειες;

Photo: Pexels

Το άρθρο Πόσα γνωρίζεις για τις ψυχικές διαταραχές; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόσα,posa