Πότε θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων; Το σχέδιο της Κυβέρνησης

10:21 14/4/2020 - Πηγή: iPop

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά, όπως σταδιακά αποφασίστηκαν και τα μέτρα λόγω του κορονοϊού. Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης; Πότε θα γίνει άρση των μέτρων;

Το ερώτημα που γεννάται σε όλους είναι πότε θα γίνει η άρση των μέτρων, πότε θα μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε ξανά, να επιστρέψουμε στις δουλειές μας, να ανοίξουν επιχειρήσεις που μέχρι στιγμής παραμένουν κλειστές.

Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά αλλά κανείς δεν μπορεί να δώσει μια καταλυτική ημερομηνία. Είμαστε περισσότερο από έναν μήνα στο σπίτι και

με αυτό έχουμε κερδίσει πολλές μικρές και μεγάλες νίκες. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε.

Τα στοιχεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι άκρως ενθαρρυντικά κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Ωστόσο, επειδή όλα εξαρτώνται από μια μικρή γραμμή τα μέτρα πρέπει να συνεχιστούν.

Τα μέτρα το Πάσχα

Τα μέτρα το Πάσχα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά, καθώς απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση εστιάζει ιδιαίτερα στη προσέλευση ορισμένων στις εκκλησίες, παρά τις αντίθετες οδηγίες.

Οι περιπολίες θα ενισχυθούν όπως και οι έλεγχοι. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα.  Σύμφωνα με την Καθημερινή, αν αυτό γίνει θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Κορονοϊός: Ο παγκόσμιος χάρτης με τα κρούσματα και η θέση της Ελλάδας σε αυτόν

Πότε θα γίνει η άρση των μέτρων

Η άρση των μέτρων έχει πέσει στο τραπέζι και την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για το τελικό σχέδιο, με την εισήγηση των ειδικών.

Προτεραιότητα δίνεται στην επαναλειτουργία των σχολείων και κυρίως στην Γ’ Λυκείου καθώς και στην πραγματοποίηση των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Αυτό σημαίνει, πως μπορεί τα σχολεία να ξεκινήσουν αλλά δεν θα ξεκινήσουν όλες οι βαθμίδες.

Σταδιακά θα ανοίξουν και τα εμπορικά καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και μάλιστα ίσως να είναι και τα τελευταία που θα ανοίξουν. Η οριστική άρση των μέτρων δεν θα γίνει πριν τα μέσα Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις για επιμήκυνση κάποιων περιορισμών για ευπαθείς ομάδες που χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία από τον ιό. «Πάνω απ’ όλα, θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε για καιρό τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από βαριά, χρόνια νοσήματα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ανέργων | Ποιους αφορά;

Photo: Unsplash

Το άρθρο Πότε θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων; Το σχέδιο της Κυβέρνησης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πότε, Κυβέρνησης,pote, kyvernisis