Η Γαστεράτου μιλά για τη δυσαριθμησία και το bullying που έχει δεχτεί

13:17 14/8/2019 - Πηγή: iPop

Η Μαντώ Γαστεράτου μιλά για τη δυσαριθμησία για πρώτη φορά δημόσια καθώς και για το bullying που έχει δεχτεί. «Έχω ακούσει να με λένε τούβλο, τεμπέλα, χαζή, κακομοίρα, καθυστερημένη, αμόρφωτη….», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η Μαντώ Γαστεράτου μιλά για τη δυσαριθμησία στο κανάλι της στο YouTube, για ένα θέμα που πολλοί ακόμη θεωρούν ταμπού ενώ άλλοι πάλι αγνοούν.

Με ένα video θέλησε να δώσει και δύναμη σε άτομα που μπορεί να εντοπίζουν ίδιες

μαθησιακές δυσκολίες.

Στα 30 της χρόνια, όπως είπε η Μαντώ, ανακάλυψε ότι πάσχει από δυσαριθμησία. Η δυσαριθμησία είναι από τις κύριες μαθησιακές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα παιδάκι στο σχολείο αλλά και ένας ενήλικας. Μπορεί να συνυπάρχει και με άλλες μαθησιακές δυσκολίες, όπως η δυσλεξία ενώ εντοπίζεται στο 3% με 6% του πληθυσμού.

Όπως διευκρινίζει η Μαντώ δεν έχει καμία σχέση με τον δείκτη νοημοσύνης του ανθρώπου.

«Δυσκολευόμουν να κάνω απλές πράξεις», αναφέρει η Μαντώ ενώ περιγράφει τον φόβο και το άγχος κάθε φορά που έπρεπε να κάνει μια πράξη ενώ ανέφερε πως έκανε τις πράξεις με τα δάχτυλα.

«Αισθανόμουν πολύ μειονεκτικά απέναντι στα υπόλοιπα παιδιά. Ένιωθα ότι είχα τεράστιο πρόβλημα και δεν ήμουν τόσο έξυπνη όσο τα άλλα», ενώ μίλησε για τον καταλυτικό ρόλο που παίζουν οι γονείς στα παιδιά, αναφερόμενη και στους δικούς της γονείς.

Οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνουν τα παιδιά τους ούτε με τα αδέρφια τους, ούτε με άλλα παιδάκια. Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, είναι καλό σε κάποια πράγματα και λιγότερο καλό σε άλλα. Οι γονείς πρέπει να ενημερώνονται…

Η Μαντώ μίλησε για την πρώτη φορά που λιποθύμησε στη ζωή της και ήταν και η πρώτη μέρα της στο Πανεπιστήμιο. «Κρατάω το τετράδιο και το στυλό και κάνω τις δύο πρώτες ώρες μάθημα, οι οποίες ήταν μαρτυρικές. Δεν περνούσαν τα λεπτά με τίποτα, ήταν ο χειρότερός μου εφιάλτης. Ήμουν σε κατάσταση σοκ γιατί κάναμε δύο ώρες Μαθηματικά…», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας για την πρώτη φορά που λιποθύμησε όταν άκουσε πως το 90% των μαθημάτων της Σχολής ήταν θετικές επιστήμες… μόνο που είχε κάνει ένα λάθος!

Η Γαστεράτου μιλά για τη δυσαριθμησία για πρώτη φορά

Το άρθρο Η Γαστεράτου μιλά για τη δυσαριθμησία και το bullying που έχει δεχτεί εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα