Νέα έρευνα ξεκαθαρίζει τα βασικά συμπτώματα του κορονοϊού στα παιδιά

15:55 4/9/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί κατά βάση τα παιδιά να μην θεωρούνται στις ευπαθείς ομάδες για τον ιό αυτό, όμως ειδικά οι γονείς είναι καλό να ξέρουν τα συμπτώματα του κορονοϊού στα παιδιά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε νέα έρευνα. 

Για τα συμπτώματα του κορονοϊού στους ενήλικες έχουμε μιλήσει κι άλλες φορές. Τι συμβαίνει, όμως, με τα παιδιά; Κι ενώ πολλοί γονείς αγωνιούν για την επιστροφή των παιδιών τους στα σχολεία και την πιθανή μόλυνσή της απ’ τον ιό, νέα

έρευνα ξεκαθαρίζει ποια είναι τα συμπτώματα του κορονοϊού στα παιδιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail, μια έρευνα επιστημόνων στη Βόρεια Ιρλανδία έδειξε τα τρία βασικά συμπτώματα στα παιδιά που συνδέονται με τον κορονοϊό. Σ’ αυτά τα συμπτώματα, ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνεται ο βήχας, κάτι που προκαλεί έκπληξη σε πολλούς.

Ποια είναι αυτά τα τρία συμπτώματα; 

Ο εμετός, η διάρροια και οι στομαχικές κράμπες, σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες.

«Η διάρροια και οι εμετοί αποτελούν καλύτερη πρόγνωση από τον βήχα ή τις αλλαγές στην όσφρηση ή τη γεύση. Αν θέλουμε πραγματικά να διαγνώσουμε τη λοίμωξη Covid-19 στα παιδιά, πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε από τη διάρροια και τους εμετούς και όχι από τα συμπτώματα στην ανώτερη αναπνευστική οδό», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Τομ Γουότερφιλντ.

Πώς θα μάθω στο παιδί μου να φοράει μάσκα;

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως η παραμικρή ενόχληση στο στομάχι του παιδιού συνεπάγεται με τον κορονοϊό.

Πώς διεξήχθη η έρευνα; 

Η έρευνα αυτή έγινε την περίοδο Απριλίου έως Ιουλίου και αφορούσε σχεδόν 1.000 παιδιά ηλικίας 2 έως 15 ετών, κανένα από τα οποία δεν είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για Covid-19. Διαπίστωσε μάλιστα ότι σχεδόν το 7% των παιδιών είχαν αναπτύξει ήδη αντισώματα κατά του κορονοϊού, ότι το 31% των παιδιών με Covid-19 είχαν πυρετό, το 19% γαστρεντερικά συμπτώματα και το 18% πονοκέφαλο.

Τα περισσότερα παιδιά ήταν ασυμπτωματικά, γι’ αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, συμπτώματα όπως η διάρροια και οι εμετοί θα πρέπει να χτυπάνε «καμπανάκι» στην οικογένεια ή στο σχολείο ότι μπορεί το παιδί να έχει λοίμωξη Covid-19. Από την άλλη, σύμφωνα με τον Γουότερφιλντ, μια καταρροή ή ένα φτάρνισμα κάλλιστα μπορεί να οφείλεται σε απλό κρυολόγημα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά απ’ τον κορονοϊό; Τι δείχνει νέα έρευνα;

Photos: Pexels

Το άρθρο Νέα έρευνα ξεκαθαρίζει τα βασικά συμπτώματα του κορονοϊού στα παιδιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα