Πώς θα πείσεις τον σκύλο σου να κάνει μπάνιο;

19:11 27/5/2020 - Πηγή: iPop

Πώς να κάνεις τον σκύλο μπάνιο; Για την ακρίβεια… πώς να τον πείσεις να κάνει μπάνιο και πώς να τον κρατήσεις ήρεμο ενώ τον πλένεις; 

Όλοι οι σκυλογονείς αυτό δεν αναρωτιούνται; Πώς θα καταφέρουν τον σκύλο τους να κάνει μπάνιο και να παραμείνει ήρεμος. Και φυσικά δεν θα πούμε ότι είναι εύκολο, γιατί δεν είναι και καταλαβαίνουμε πλήρως την αγανάκτησή σου κάθε φορά που παίρνεις την απόφαση να κάνεις το σκυλάκι σου μπάνιο.

Όμως, πώς να κάνεις τον σκύλο μπάνιο και πώς να τον κρατήσεις ήρεμο; 

Autri
Taheri/ Unsplash

Μπάνιο από… νωρίς! 

Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις το σκυλάκι σου να κάνει μπάνιο από μικρό, να καταλάβει δηλαδή από τη μικρή του ηλικία πόσο σημαντική είναι η διαδικασία του μπάνιου. Αν όταν είναι μικρό δεν πλένεται τακτικά ή και καθόλου, τότε πώς περιμένεις να του αρέσει το μπάνιο μεγαλώνοντας, αφού είναι κάτι άγνωστο;

Μην εκνευρίζεσαι και δείξε προθυμία 

Αν το σκυλάκι σου αρχίσει να χοροπηδάει και να δυσανασχετεί ενώ το πλένεις μην το μαλώσεις και μην εκνευριστείς μαζί του. Δείξε καλή θέληση, προθυμία και χαρά που τον πλένεις. Τα νεύρα τα δικά σου θα δημιουργήσουν ακόμα περισσότερη ένταση στο σκύλο. Άλλωστε, είναι λογικό να φοβάται και να μην θέλει. Μίλα του ήρεμα και προσπάθησε να τον συγκρατήσεις.

Συνήθισέ τον στην μπανιέρα όταν είναι στεγνή

Αφιέρωσε λίγο χρόνο με το σκυλί σου στη μπανιέρα χωρίς νερό. Δώσε ακόμα και λίγο φαγητό στην μπανιέρα. Αυτό θα βοηθήσει τον σκύλο να συνδέσει τη μπανιέρα με καλά πράγματα αντί να τη φοβάται.

Επιβράβευσέ τον! 

Εντάξει, για σένα μπορεί να μην έκανε κάτι φοβερό, αλλά για τον σκύλο σου δεν είναι και τόσο εύκολο κι αυτονόητο. Κατά τη διάρκεια του μπάνιου φρόντισε να τον επιβραβεύεις, να του λες “μπράβο” και να τον ενθαρρύνεις, ενώ και καμιά ανταμοιβή δεν είναι κακή ιδέα. Για παράδειγμα, μπορείς να του δίνεις μια λιχουδιά ενώ ρίχνεις το νερό πάνω του. Μ’ αυτό τον τρόπο ο σκύλος σου θα συνδυάσει το μπάνιο με μια ανταμοιβή, την οποία και θα περιμένει, επομένως θα παραμείνει πιο ήσυχος.

Ουσιαστικά πρέπει κατά τη διάρκεια του μπάνιου να δημιουργείς θετικές εμπειρίες στον σκύλο σου, ώστε να μην φοβάται να κάνει μπάνιο. Όσες περισσότερες απολαύσεις του προσφέρεις όταν το κάνεις μπάνιο τόσο θα συνδέσει τη διαδικασία με κάτι θετικό. Δώσε του το αγαπημένου του παιχνίδι, επιβράβευσέ τον για την καλή του συμπεριφορά και θα δει την μπανιέρα με άλλο μάτι!

Κάνε το μπάνιο του σκύλου σου μια τέλεια εμπειρία! 

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις το σκύλο σου;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μπάνιο του σκύλου σου πρέπει να γίνει από 1 έως 3 φορές τον μήνα, ανάλογα με το τρίχωμά του και την εποχή. Εάν η τρίχα του είναι κοντή και έχει λιπαρή ρίζα, τότε θα πρέπει να τον κάνεις μπάνιο τουλάχιστον 1 φορά στις 15 μέρες, ενώ σημασία έχει και αν είναι σκύλος σπιτιού ή όχι, καθώς και η εποχή. Αν δεν είσαι ακόμα σίγουρος για το κάθε πότε θα πρέπει να κάνεις μπάνιο τον σκύλο σου συμβουλεύσου τον κτηνίατρο.

Εννοείται βέβαια πως ανάμεσα στα μπάνια του σκύλου σου, μπορείς να τον καθαρίζεις τοπικά με ειδικά προϊόντα για στεγνό καθάρισμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Τα λάθη που κάνεις κάθε φορά που πλένεις τον σκύλο σου!

Photo: Pexels

Το άρθρο Πώς θα πείσεις τον σκύλο σου να κάνει μπάνιο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα