Πώς θα καταλάβεις ότι εργάζεσαι με έναν τοξικό manager; Τα 8 σημάδια!

20:41 30/3/2021 - Πηγή: iPop

Η Randstad έκανε μια έρευνα και τα ευρήματα είναι αρκετά ανησυχητικά σχετικά με ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τη δουλειά τους. Όπως φαίνεται, αν δουλεύεις με έναν τοξικό manager δεν είσαι ο μόνος…

Η εταιρεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα για την πρόσληψη υπαλλήλων που αποκαλύπτει αρκετά άσχημα νέα… Οι πιο δυσαρεστημένοι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ

παραδέχθηκαν ότι κατά τη διάρκεια της εργασίας τους:

Έπιναν αλκοόλ (5%)Τους έπαιρνε ο ύπνος για λίγο (15%)Τσέκαραν ή ανέβαζαν αναρτήσεις στα social media (60%)Ψώνιζαν online (55%)Έκαναν φάρσες με τους συναδέλφους τους (40%)Έβλεπαν Netflix (11%)Pexels

Και πριν αρχίσεις να σοκάρεσαι και να ασκείς κριτική στους υπαλλήλους για τη συμπεριφορά τους, πρέπει να σου πούμε ότι η Randstad διαπίστωσε ότι αυτές οι συμπεριφορές ήταν αποτέλεσμα της εξάντλησης αλλά και της δυσαρέσκειας απ’ τη δουλειά τους. Άλλωστε όλα τα παραπάνω είναι κοινές ανθρώπινες αντιδράσεις σε αγχωτικά περιβάλλοντα με τοξικούς προϊσταμένους.

Η εταιρεία management consulting Gallup απ’ την πλευρά της έκανε μια ξεχωριστή έρευνα και διαπίστωσε ότι το 50% των εργαζομένων φεύγουν απ’ τη δουλειά τους για να μείνουν μακριά απ’ τον διευθυντή τους και να βελτιώσουν τη ζωή ή/και την καριέρα τους.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, η πιο σημαντική απόφαση είναι το ποιος θα λάβει θέσεις εξουσίας μέσα σε μια εταιρεία, είτε πρόκειται για τον γενικό διευθυντή ή τον διευθυντή ενός τμήματος είτε για έναν manager. Μια κακή απόφαση μπορεί να φέρει μια σειρά από προβλήματα.

FreepikΠώς θα καταλάβεις ότι δουλεύεις με έναν τοξικό manager; Τα 8 σημάδια!

Οι τοξικοί διευθυντές:

Κοιτούν μόνο τον εαυτό τους, το πώς θα πάρουν το ετήσιο bonus και τους ενδιαφέρει η εικόνα μόνο των δικών τους επιτευγμάτων.Θέλουν συνεχώς να κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας, παίρνουν όλα τα credits για εκείνους, δεν αναγνωρίζουν τη συνεισφορά των υπόλοιπων μελών της ομάδας και θέλουν να έχουν το επίκεντρο της προσοχής πάνω τους.Δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε δύσκολες καταστάσεις.Δεν δίνουν ξεκάθαρες κατευθύνσεις και οδηγίες. Είναι οι άνθρωποι που θα πουν κάτι τη Δευτέρα, την Τετάρτη θα αλλάξουν άποψη και πιθανότατα δεν θα ενημερώσουν την υπόλοιπη ομάδα γι’ αυτό.Θέλουν να έχουν τον έλεγχο των πάντων, δεν μοιράζουν ευθύνες γιατί δεν εμπιστεύονται τους άλλους και είναι αυταρχικοί.Ασκούν bullying χωρίς κανέναν δισταγμό. Και δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο το 1% των εκφοβιστικών διευθυντών απολύεται.Δεν αναλαμβάνουν εύκολα δράση κι όταν έρχεται μια δύσκολη στιγμή “εξαφανίζονται” σε πολύωρα meetings. Ενδιαφέρονται μόνο για τα καλά νέα γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν οτιδήποτε δύσκολο.Είναι έντονα ναρκισσιστές. Βασίζονται συχνά στην περιφρόνηση για να κάνουν τους άλλους να νιώθουν ηττημένοι, θεωρώντας τον εαυτό τους νικητές. Μπορεί να κάνουν τους υπόλοιπους να αμφισβητούν τον εαυτό τους.

Εάν δουλεύεις με έναν τοξικό manager, μίλα στον ανώτερό σου. Μην επιτρέπεις σε αυτό τον άνθρωπο να δυσκολεύει τη δουλειά και τη ζωή σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς θα καταλάβεις ότι εργάζεσαι με έναν τοξικό manager; Τα 8 σημάδια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα