Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο τα ημερήσια κρούσματα- Τα σενάρια για τη χαλάρωση των μέτρων

18:31 30/3/2021 - Πηγή: iPop

Νέο δραματικό αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 4.000 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Όλα τα σενάρια που υπάρχουν σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων, παρά την νέα έξαρση.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.340, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός

αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 260.077, εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 86 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.267 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.017 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 741 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα 13 μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο- Ποιους αφορούν;

Τα σενάρια για τη χαλάρωση των μέτρων

Πάντως, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, όλα δείχνουν ότι η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα του λιανεμπορίου απ’ τη Δευτέρα 5 Απριλίου. Το θέμα είναι να αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα ανοίξουν τα καταστήματα.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να ανοίξουν με τη μέθοδο του click away, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίσκεψη στα καταστήματα με τη χρήση SMS στο 13032, το οποίο θα μπορεί να σταλεί μια φορά την ημέρα και θα έχει διάρκεια 3 ωρών.

Οι τελικά αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων την Τετάρτη και στη συνέχεια, την ίδια μέρα ή την επόμενη, θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις απ’ την Κυβέρνηση.

Τα σχολεία φαίνεται πως δεν θα ανοίξουν ακόμα, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει μια σχετική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και να είναι διαθέσιμα τα self tests στα φαρμακεία.

Να τονίσουμε ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προνανήγγειλε και την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων απ’ το Σάββατο 3 Απριλίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο τα ημερήσια κρούσματα- Τα σενάρια για τη χαλάρωση των μέτρων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα