Πώς θα δεις τα ένσημά σου online μ’ ένα κλικ

09:34 28/8/2019 - Πηγή: iPop

Όχι, για να μάθεις τα ένσημά σου δεν είναι απαραίτητο να πας μέχρι το ασφαλιστικό σου ταμείο και να περιμένεις στην ουρά. Μπορείς απλά να βρεις τα ένσημα online μ’ ένα κλικ!

Όλοι όσοι είναι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ μπορούν να δουν τα ένσημά τους online

μέσα απ’ την ιστοσελίδα του συστήματος ΑΤΛΑΣ με τη χρήση του ΑΜΚΑ και τους κωδικούς του TAXISnet.

Και πού θα βρεις τον ΑΜΚΑ σου;

Εάν δεν τον έχεις κάπου εύκολα προσβάσιμα σημειωμένο, μπορείς να βρεις τον ΑΜΚΑ σου επίσης ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ.

Στόχος είναι να ενσωματωθεί στο πληροφοριακό Σύστημα ΑΤΛΑΣ ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.

Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης. Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.

Πώς θα βρεις τα ένσημα online μ’ ένα κλικ

Αρχικά μπαίνεις στην ιστοσελίδα του συστήματος ΑΤΛΑΣ με τη χρήση του ΑΜΚΑ και τους κωδικούς του TAXISnet.

Η πρόσβαση γίνεται με κατάλληλο μηχανισμό συνδυασμού κωδικού χρήστη και συνθηματικού (Username – Password), ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αξιοποιείται η υποδομή πιστοποίησης του συστήματος ΤΑXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Κατά την διαδικασία εισόδου, ζητείται και ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου (μοναδικό αναγνωριστικό στοιχείο στο σύστημα Ασφάλισης).

Με την είσοδό τους στο σύστημα, οι ασφαλισμένοι μπορούν να δουν τα ένσημα τους συγκεντρωτικά ανά ταμείο, ενώ πατώντας την επιλογή εκτύπωση του ασφαλιστικού βιογραφικού μπορούν να δουν αναλυτικά όλα τα ένσημα μηνιαίως.

Τι είναι το σύστημα ΑΤΛΑΣ;

Είναι ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό συγκεντρώνει, τόσο το ασφαλιστικό ιστορικό, όσο και την ασφαλιστική ικανότητα όλων των ασφαλισμένων της χώρας.

Συγκεκριμένα:

Είναι υπεύθυνο για την καταγραφή των ασφαλισμένων στο Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.Με το ασφαλιστικό ιστορικό κάθε ασφαλισμένου, έχει δημιουργήσει ένα ψηφιακό ατομικό λογαριασμό ασφάλισης. Πρόκειται για μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού βιογραφικού.Συνταξιοδοτικό: Ψηφοποίηση και μηχανογράφηση του πλαισίου της θεμελίωσης και καταβολής των συντάξεων των πρώην εργαζομένων.Διαβάστε ακόμα:

Τα ΚΕΠ «στο σπίτι μας». Όλα online μ’ ένα κλικ

Photo: Unsplash/ Rawpixel

Το άρθρο Πώς θα δεις τα ένσημά σου online μ’ ένα κλικ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα