Ανεκπλήρωτοι έρωτες: Γιατί μένουν μεγάλοι στο μυαλό μας όσα χρόνια και αν περάσουν;

17:18 24/8/2021 - Πηγή: iPop

Είναι μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια από πολλούς ανθρώπους ότι οι ανεκπλήρωτοι έρωτες μένουν για πάντα μεγάλοι στο μυαλό μας. Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες έζησαν στα πέπλα της φαντασίας και αυτή η φαντασία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Είναι σαν μια εκκρεμότητα, σαν ένας ανοιχτός λογαριασμός που δεν πληρώθηκε ποτέ. Σαν μια φωτιά που έκαψε, αλλά δεν βρήκε άλλο τίποτα να κάψει και τώρα έχει μείνει καπνός και αποκαΐδια.

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας κατοικεί σε βάθρο

Γιατί μέσα στο μυαλό

σου είναι μεγάλος. Γιατί έχεις τις προσδοκίες ότι θα είναι όπως το είχες ονειρευτεί, γιατί μπορεί να λες «πώς θα ήταν αν». Γιατί έχει πολύ υπόθεση μέσα και καθόλου βάση. Δεν έχει δομή.

Φαντάζεσαι πώς θα ήταν αν θα ήταν αυτός ο έρωτας ο άνθρωπος της ζωής σου, πώς θα ήσουν εσύ δίπλα του. Ίσως πιστεύεις ότι αυτό που θα ζούσατε θα έμοιαζε βγαλμένο από τις σελίδες της Τζέην Ώστιν.

Συγγραφείς και σκηνοθέτες μας πήραν στο λαιμό τους

Η αληθινή ζωή δεν μοιάζει καθόλου με τις ταινίες και τα βιβλία. Οι χαρακτήρες που ταυτιζόμαστε ζουν στο μυαλό των συγγραφέων και των σκηνοθετών. Δεν θα βρεις εκεί έξω έναν τέτοιο άνθρωπο γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι προικισμένοι με διάφορα χαρακτηριστικά που τους κάνουν ελκυστικούς.

Όταν ήμουν νεότερη είχα ταυτιστεί με τις πρωταγωνίστριες στα βιβλία και τις ταινίες και περίμενα να ζήσω και εγώ παρόμοιες σκηνές τη ζωή μου.

Μια από τις πιο αγαπημένες μου σκηνές σε ταινία και ο ορισμός του ανεκπλήρωτου έρωτα για εμένα είναι αυτή από το «My best friend’s wedding» η σκηνή στο ferry.

Θες να το ζήσεις ή να το φανταστείς;

Ανεκπλήρωτοι έρωτες ή έρωτας; Από τις ερωτήσεις που θα κάνεις στον εαυτό σου και από τις δράσεις που θα κάνεις θα έχεις αποτελέσματα. Εσύ θα διαλέξεις αν ο έρωτας αυτός αξίζει να προσπαθήσεις και να γίνει η καθημερινότητά σου, να κατέβει από το βάθρο του ιδανικού και να πάρει ζωή.

Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες μένουν για πάντα μεγάλοι στο μυαλό μας γιατί μπορεί τελικά να μην θέλουμε να τους ζήσουμε στην αληθινή ζωή. γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν κάτι εξωπραγματικό όπως οι ταινίες που βλέπουμε και ξέρουμε ότι οι χαρακτήρες αυτοί που «ερωτευτήκαμε» στην ταινία είναι ψεύτικοι όπως για παράδειγμα ο Τόμας Κράουν ή ο Τζέιμς Μπόντ, που δεν υπάρχουν πουθενά εκεί έξω στο real life παρά μόνο σε εκείνα τα στούντιο.

Όλοι οι έρωτες ξεκινούν σαν ανεκπλήρωτοι

Κανένας έρωτας δεν εκπληρώθηκε αμέσως. Ακόμα και στις ιδανικές περιπτώσεις που ήθελαν και οι δύο από την αρχή, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, υπήρχε μια περίοδος μεταβατική μέχρι να γίνει το ζευγάρι. Και αυτή είναι η μαγεία και το μυστήριο που υπάρχει στον έρωτα. Έτσι κάπως ξεκινάει και κολλάς με τον άλλο, δημιουργώντας στη φαντασία σου προσδοκίες και εικόνες και στιγμές που θα ζήσετε.

Το θέμα είναι κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να το ζήσουμε! Κάποια πράγματα μπορεί να μην είναι όπως τα περίμενες γιατί η ζωή δεν έχει έτοιμες σκηνές και αυτό είναι το ωραίο στη ζωή, το ότι είναι απρόβλεπτη.

Αν λοιπόν ένας έρωτας εκπληρωθεί ή μείνει ανεκπλήρωτος, είναι στο χέρι μας. Εσύ αποφασίζεις αν θες να το ζήσεις στην αληθινή ζωή ή στα πέπλα της φαντασίας. Εσύ αποφασίσεις πόσο θα προσπαθήσεις και θα δοκιμάσεις και θα βάλεις τα δυνατά σου για αυτόν τον έρωτα.

7 τρόποι με τους οποίους το coaching μπορεί να σε βοηθήσει (και) στις ερωτικές σου σχέσεις

Χρειάζεται δύο για να χορέψεις ταγκό

Χρειάζονται δύο και μπορεί να πιστεύεις ότι αξίζει την προσπάθεια, αλλά ο άλλος άνθρωπος να μην θέλει. Κανείς δε χόρεψε μόνος του ταγκό. Προχωράμε παρακάτω. Έτσι είναι η ζωή. Δεν μπορούμε να περιμένουμε για πάντα, όσο περιμένουμε χάνουμε τη ζωή.

Και όταν βρεις τελικά τον άνθρωπό σου, ξεχνάς τον ανεκπλήρωτο έρωτα και γίνεται μια θολή ανάμνηση κρυμμένη μέσα σε ένα μικρό κουτάκι του μυαλού που μπορεί ένα τραγούδι να στο θυμίσει όταν το ξανακούσεις μετά από χρόνια.

Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες νομίζουμε ότι είναι μεγάλοι γιατί κατοικούν στην φαντασία. Η ίδια η ζωή όμως είναι πιο ενδιαφέρουσα, οι στιγμές που ζούμε είναι που μας χορταίνουν, το μαζί είναι εκείνο που μας γεμίζει.

Διάλεξε που θες να ζεις, στο τώρα ή στο αν. Διάλεξε και κάνε ανάλογες δράσεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ανεκπλήρωτοι έρωτες: Γιατί μένουν μεγάλοι στο μυαλό μας όσα χρόνια και αν περάσουν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα