Πώς να σταματήσεις τις 4 πιο ενοχλητικές συνήθειες του σκύλου σου

19:06 5/8/2019 - Πηγή: iPop

Ανεξάρτητα απ’ την ράτσα του σκύλου με τον οποίο μοιράζεσαι τη ζωή σου, σίγουρα συναντάς κάθε μέρα προκλήσεις. Απ’ τη φύση τους, τα σκυλιά είναι πλάσματα που λατρεύουν τη διασκέδαση και μερικές φορές μπορεί να γίνουν λίγο πιο «άγρια». Δαγκώνουν έπιπλα και παπούτσια, γαβγίζουν σαν να μην υπάρχει αύριο και κυλιούνται στη λάσπη! Γι’ αυτό σήμερα θα πάρεις μερικές συμβουλές για το πώς να σταματήσεις τις 4 πιο ενοχλητικές συνήθειες του σκύλου σου.

Ενώ κάποιες συνήθειες του σκύλου σου είναι διασκεδαστικές, κάποιες άλλες είναι εκνευριστικές και μπορεί να προκαλέσουν ζημιές.

Πώς να σταματήσεις
τις 4 πιο ενοχλητικές συνήθειες του σκύλου σουΜασάει… τα πάντα!

Τα σκυλιά μασάνε γενικά πράγματα, ειδικά τα κουτάβια. Αυτό είναι γεγονός. Απ’ τα παπούτσια και τις κάλτσες σου, μέχρι κουκουνάρια. Το κλειδί είναι να μάθεις στο κουτάβι σου απ’ την αρχή ότι δεν πρέπει να μασάει πράγματα που δεν είναι δικά του.

Το πρώτο βήμα για να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια του σκύλου σου, είναι να περιορίσεις την πρόσβασή του σε πράγματα που θα μπορούσε να καταστρέψει. Επίσης, δώσε στο σκυλί σου πολλά παιχνίδια, τα οποία μπορεί να μασήσει και να κάνει ό,τι θέλει!

Αν τον πιάσεις στα πράσα να μασάει ένα παπούτσι σου, αντάλλαξέ το μ’ ένα παιχνίδι. Αν τον δεις να μασάει ένα παιχνίδι, επιβράβευσέ τον!

Γαβγίζει δίχως αύριο

Τα σκυλιά γαβγίζουν για πολλούς λόγους. Από φόβο, επειδή άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο, για να κερδίσουν την προσοχή σου ή απλά για να παίξουν! Εάν ο σκύλος σου γαβγίζει συνεχώς από φόβο ή άγχος, ένα επαγγελματίας εκπαιδευτής θα σε βοηθήσει.

Ένας τρόπος για να κάνεις τον σκύλο σου να μην γαβγίζει σε κάθε θόρυβο, είναι να τον εκπαιδεύσεις ώστε να μην του φαίνονται όλοι οι ήχοι περίεργοι. Δοκίμασε να του βάλεις ήχο από πυροτεχνήματα, κουδούνια, βροντές κτλ σε χαμηλή ένταση, ώστε να τα ακούει ως κάτι φυσιολογικό.

Τα κάνει μέσα στο σπίτι

Ο σκύλος σου μπορεί να τα κάνει μέσα στο σπίτι είτε είναι κουτάβι είτε μεγαλύτερος. Για να το αντιμετωπίσεις, αρχικά ξέχνα τις φωνές και την τιμωρία, με το να τον πηγαίνεις κοντά στο σημείο όπου κατούρησε για να του δώσεις ένα μάθημα. Δεν κερδίζεις τίποτα.

Το να σταματήσει ο σκύλος σου να τα κάνει μέσα στο σπίτι είναι μια διαδικασία που χρειάζεται υπομονή. Να τον πηγαίνεις αρκετές βόλτες μέσα στην ημέρα (ανάλογα με την ηλικία και τη ράτσα του), να βάζεις πάνες στο πάτωμα το πρώτο διάστημα και να κάνεις υπομονή μέχρι να πάρει τον χρόνο του και ν’ αρχίσει να εκπαιδεύεται ώστε να μην τα κάνει μέσα.

Σου τραβάει το λουρί στη βόλτα

Αν αναρωτιέσαι ποιος πάει βόλτα ποιον, τότε ο σκύλος σου σου τραβάει το λουρί στη βόλτα! Το καλό είναι η εκπαίδευση γι’ αυτό να ξεκινήσει απ’ όταν είναι κουτάβι, ώστε να μπουν τα όρια. Όταν ο σκύλος σου σε τραβάει, σταμάτα τη βόλτα σας. Περίμενε μέχρι ο σκύλος σου να επιστρέψει δίπλα σου, πριν ξεκινήσεις πάλι να περπατάς.

Το άρθρο Πώς να σταματήσεις τις 4 πιο ενοχλητικές συνήθειες του σκύλου σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα