Πώς να προστατεύσεις τα φυτά σου από το χιόνι και το κρύο; Δραστικοί τρόποι για να σωθούν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

14:40 16/2/2021 - Πηγή: iPop

Όταν έξω χιονίζει κι έχεις φυτά στο μπαλκόνι σου, το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να τους δώσεις λίγη σημασία παραπάνω, αν θες να αντέξουν τον Χειμώνα. Όμως, πώς να προστατεύσεις τα φυτά από το χιόνι;

Είναι γνωστό πως η περίοδος του Χειμώνα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τα φυτά, τα οποία ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα, ειδικά όταν έξω χιονίζει. Οι συνθήκες αυτές όχι απλά δεν ευνοούν τα φυτά σου, αλλά είναι και δυσμενείς, προκαλώντας τους ζημιές. Έτσι λοιπόν, ήρθε η ώρα να προστατεύσεις και να φροντίσεις τα φυτά σου,

ώστε να μην ταλαιπωρηθούν από το κρύο και το χιόνι, αντέχοντας αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Πώς να προστατεύσεις τα φυτά από το χιόνι;

Μετακίνησε τις γλάστρες

Είναι πολύ σημαντικό να μετακινήσεις τα φυτά σου σ’ ένα σημείο που να μην τα χτυπάει ο αέρας και το χιόνι. Τράβα τα προς το εσωτερικό του μπαλκονιού ή βάλτα μες το σπίτι σου. Αν τις αφήσεις έξω, φρόντισε να τις βάλεις τη μία δίπλα στην άλλη, ώστε το ένα φυτό να προστατεύει το άλλο.

Χρησιμοποίησε το κινητό σου για να διατηρήσεις ζωντανά τα φυτά σου!

Κάλυψε τα φυτά σου

Όταν αρχίζει τα ρίχνει χιόνι πρέπει να πράξεις σωστά για τα φυτά σου, καλύπτοντάς τα με ειδικά αντιανεμικά δίχτυα και αντιπαγετικά υφάσματα που μπορείς να πάρεις από εξειδικευμένα γεωπονικά καταστήματα. Έτσι, θα εξασφαλίσεις ότι τα φυτά σου είναι προστατευμένα από το χιόνι, το χαλάζι ή τον παγετό.

Πρόσθεσε κοπριά

Πριν ξεκινήσουν οι κακές καιρικές συνθήκες, πρόσθεσε κοπριά γύρω από τις ρίζες των φυτών, ώστε να αυξηθεί η θερμοκρασία του εδάφους. Σκοπός είναι τα φυτά να συνεχίσουν να απορροφούν νερό και θρεπτικά συστατικά από το έδαφος και να μην μαραθούν.

ipop.gr

Απόφυγε τη μεταφύτευση

Αυτή δεν είναι η καλύτερη στιγμή για μια μεταφύτευση. Είναι καλύτερο να περιμένεις να ζεστάνει λίγο ο καιρός, γιατί οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περιορισμένες.

Τέλος, αν τα φυτά σου βρίσκονται στο μπαλκόνι και δεν έχεις κάποιον τρόπο από τους παραπάνω για να τα προστατεύσεις, τουλάχιστον φρόντισε να βγαίνεις αρκετά συχνά και να απομακρύνεις από πάνω τους το χιόνι, για να μην φτάσει στις ρίζες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Πώς να προστατεύσεις τα φυτά σου από το χιόνι και το κρύο; Δραστικοί τρόποι για να σωθούν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα