Καλοκαιρινή συνταγή για τηγανητή φέτα με μέλι!

13:37 16/6/2019 - Πηγή: iPop
Φτιάχνουμε καλοκαιρινή συνταγή για τηγανητή φέτα με μέλι, την οποία εάν δεν έχει τύχει να δοκιμάσεις, αυτή η συνταγή θα σε πείσει να τη φτιάξεις!

Τηγανητή φέτα πανέ με σως μελιού και συνοδευτικά ντοματίνια. Ένα γεύμα που καλοκαιρινό, ιδανικό για όταν επιστρέψεις απ’ την παραλία ή την εκδρομή σου. Απαιτεί μόλις 25 λεπτά και είναι ακόμη ένα κατάλληλο συνοδευτικό για το κρασί σου το βράδυ!

Τι θα χρειαστείς για τη τηγανητή φέτα με μέλι;

Για τη σως μελιού:

1/4 φλιτζάνι μέλι1 / 2-1 κουταλάκι του γλυκού
πιπέρι1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού

Για τη φέτα:

1 μεγάλο κομμάτι φέτα1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά5 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι1 φλιτζάνι ντοματίνια1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένοπίτες για το σερβίρισμαΠώς θα φτιάξεις τη τηγανητή φέτα με μέλι;Συνταγή:Για τη σως μελιού, συνδυάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.Για τη φέτα: Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ. Τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα άλλο μπολ. Βυθίζουμε τη φέτα μέσα στο αυγό κι απ’ τις δύο πλευρές και μετά τη βάζουμε στο μπολ με τη φρυγανιά. Πιέζουμε τη φέτα απαλά για να κολλήσουν πάνω της τα τρίμματα.Θερμαίνουμε τρεις κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε στη συνέχεια το ξύσμα λεμονιού και το μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Αφαιρούμε το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.Στο ίδιο τηγάνι στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και τη μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά κι απ’ τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει.Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, βασιλικό και μια πρέζα αλάτι.Σερβίρουμε τη φέτα ζεστή και ρίχνουμε από πάνω το μέλι, το θυμάρι και τις ντομάτες.Διαβάστε ακόμη:

To dressing που ταιριάζει με κάθε σαλάτα! Δες τη συνταγή

Photo: halfbakedharvest.com

Το άρθρο Καλοκαιρινή συνταγή για τηγανητή φέτα με μέλι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα