Πώς να φτιάξεις τη σως Café De Paris που είδες στο MasterChef

13:14 2/4/2020 - Πηγή: iPop

Παρακολουθώντας το επεισόδιο του MasterChef, θα είδες μια γαλλική απολαυστική συνταγή που θα τη ζήλεψες! Ε, λοιπόν, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τη συνταγή για Café De Paris σως που είδες και σου έτρεξαν τα σάλια και τώρα που έχεις χρόνο, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις να τη φτιάξεις!

Η σάλτσα Café de Paris είναι μια πολύπλοκη σάλτσα με βάση το βούτυρο που σερβίρεται με βοδινό κρέας. Όταν το σερβίρεται με το κομμάτι ενός entrecôte δηλαδή μιας μπριζόλας, το πιάτο που προκύπτει είναι γνωστό ως “entrecôte Café de Paris”.

θα χρειαστείς για τη συνταγή για Café De Paris σως;2/3 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon1 κουταλιά της σούπας κάπαρη2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα20 γρ. μαϊντανόςΛίγο ξύσμα λεμονιού1 αντζούγιαΑλατοπίπεροΠώς θα φτιάξεις τη σάλτσα;Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα, εκτός απ’ το αλάτι και το πιπέρι.Χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα.Προσθέτουμε στο τέλος αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση μας.Σερβίρουμε με το κρέας που έχουμε ψήσει.

Η συγκεκριμένη σάλτσα ταιριάζει τέλεια μοσχαρίσιες μπριζόλες, τις οποίες έχουμε ψήσει σε δυνατή φωτιά με λάδι και βούτυρο για περίπου 10 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της συγκεκριμένης σάλτσας, άλλοι βάζουν κέτσαπ ενώ κάποιοι άλλοι προσθέτουν σάλτσα Worcestershire, ενώ υπάρχει και εκδοχή με φύλλα βασιλικού!

Δες ακόμα:

Φτιάξε σπιτικές τορτίγιες! Σου έχουμε τη συνταγή

Photo: exquisite-taste-magazine.com

Το άρθρο Πώς να φτιάξεις τη σως Café De Paris που είδες στο MasterChef εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
σαλτσα cafe de paris, σαλτσα cafe de paris εστιατοριο
Τυχαία Θέματα