Θετικά νέα: Απομονώθηκαν αντισώματα που μπλοκάρουν τον κορονοϊό

09:34 2/4/2020 - Πηγή: iPop

Τα θετικά νέα της ημέρας! Επιστήμονες απ’ την Κίνα ανακοίνωσαν πως κατάφεραν να απομονώσουν αντισώματα που μπλοκάρουν τον κορονοϊό.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη μπορεί να συμβάλει τόσο στην θεραπεία, όσο και στην πρόληψη του Covid-19, μέσω της δημιουργίας νέου φαρμάκου.

Πώς απομονώθηκαν αντισώματα που μπλοκάρουν τον κορονοϊό;

Πιο συγκεκριμένα, οι Κινέζοι ερευνητές του διεθνούς φήμης Πανεπιστημίου Τσινγκχούα του Πεκίνου ανακοίνωσαν πως απομόνωσαν ορισμένα αντισώματα, τα οποία είναι «υπερβολικά

αποτελεσματικά» στο να μπλοκάρουν τον νέο κορονοϊό, ώστε να μη διεισδύει στα κύτταρα και να μολύνει τους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες εκτίμησαν ότι ένα φάρμακο με βάση αυτά τα αντισώματα θα ήταν πιο αποτελεσματικό σε σχέση με άλλες υπό δοκιμή θεραπείες, όπως η χρήση πλάσματος, που περιέχει επίσης αντισώματα ασθενών οι οποίοι ανάρρωσαν, αλλά έχει περιορισμούς ανάλογα με την ομάδα αίματος.

Από τον Ιανουάριο, η ομάδα σε συνεργασία με γιατρούς στο 3ο Λαϊκό Νοσοκομείο της Σεντσέν, άρχισαν να αναλύουν αντισώματα από αίμα ασθενών που είχαν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19.

Μ’ αυτό τον τρόπο είχαν απομονώσει 206 μονοκλωνικά αντισώματα που είχαν μεγάλη ικανότητα να προσδένονται στις πρωτεΐνες του ιού.

Στη συνέχεια, έλεγξαν κατά πόσο αυτά τα αντισώματα όντως εμποδίζουν τον ιό να εισβάλλει στα ανθρώπινα κύτταρα, κάτι που τώρα επιβεβαίωσαν.

Κορονοϊός: Τι κάνουμε εάν μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Ειδικότερα, βρέθηκαν τέσσερα αντισώματα που μπλοκάρουν τον κορονοϊό και, από αυτά, τα δύο είναι «υπερβολικά καλά», σύμφωνα με τον δρα Ζανγκ.

Πλέον, οι ερευνητές σκέφτονται την πιθανότητα να συνδυάσουν τα πιο αποτελεσματικά αντισώματα, ώστε ένα νέο φάρμακο να είναι πιο αποτελεσματικό σε περίπτωση μετάλλαξης του ιού.

Αυτό σημαίνει πως, εάν όλα πάνε καλά, αναμένεται να αρχίσουν οι δοκιμές -σε ζώα και στη συνέχεια σε ανθρώπους- ενός νέου αντιικού φαρμάκου με βάση αυτά τα αντισώματα.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα έρευνα συνδέει την απώλεια γεύσης και όσφρησης με τον κορονοϊό

Photo: Pixabay

Το άρθρο Θετικά νέα: Απομονώθηκαν αντισώματα που μπλοκάρουν τον κορονοϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα