Πώς να φροντίσεις το αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο σου; Συμβουλές από ειδικούς!

17:20 22/12/2020 - Πηγή: iPop

Αποφάσισες φέτος να πάρεις αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά δεν ξέρεις πώς να το φροντίσεις σωστά κατά την εορταστική περίοδο; Σε αυτό το άρθρο θα βρεις τις συμβουλές που χρειάζεσαι.

Αρχικά να πούμε πως σου προτείνουμε να αγοράσεις ένα φυσικό δέντρο σε γλαστράκι, που μπορείς να το περιποιηθείς και να το κρατήσεις και για του χρόνου είτε να το φυτέψεις στον κήπο σου ή να το δώσεις κάπου αλλού για να το φυτέψουν.

Εάν προτιμάς κάθε χρόνο τα αληθινά δέντρα, αλλά έχεις παρατηρήσει ότι χάνουν μετά από μερικές μέρες τη ζωντάνια τους, αυτό το άρθρο

θα σου φανεί εξίσου χρήσιμο!

Πώς να φροντίσεις το αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο σου;

Το πριν…

Φρόντισε ο χώρος όπου θα τοποθετήσεις το δέντρο σου να είναι αρκετά ανοιχτός, να μην πιέζονται τα κλαδιά του και φυσικά να μην είναι κοντά σε πηγές θερμότητας, όπως το καλοριφέρ.

Μόλις έρθει το δέντρο

Για να διατηρηθεί καλύτερα, εάν είναι κομμένο, βάλτο σε ένα μεγάλο δοχείο με νερό. Εάν είναι σε γλάστρα πότισέ το!

Pexels

Κόψιμο κορμού

Το να κόψεις μερικά εκατοστά από τον κορμό όταν πάρεις για πρώτη φορά το δέντρο στο σπίτι, θα το βοηθήσει να δέχεται καλύτερα νερό και να μείνει ζωντανό για περισσότερο καιρό!

Ο στολισμός

Φυσικά, δεν θέλεις να σπάσουν τα κλαδιά του δέντρου ή να αρχίσει να μαδάει πριν την ώρα του, γι’ αυτό φρόντισε να μην το βαρύνεις με πολλά βαριά στολίδια. Πολύ σημαντικό είναι επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αφήσεις το δέντρο για 24 ώρες χωρίς στολίδια μόλις το πάρεις σπίτι και την επόμενη μέρα να αρχίσεις να κρεμάς τις μπάλες.

Pexels

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Η διασφάλιση ότι το δέντρο σου έχει αρκετό νερό είναι απαραίτητη εάν θέλεις να το κρατήσεις όμορφο και υγιές το δέντρο σου τουλάχιστον για όλες τις γιορτινές μέρες. Το δέντρο θα χρειαστεί περίπου 1-2 λίτρα νερό την ημέρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου.

Pexels

Τα δέντρα σε γλάστρες πιθανότατα θα χρειαστούν πολύ λιγότερο νερό από ένα κομμένο δέντρο – αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό να παρακολουθείς το χώμα τους, ειδικά εάν το έχεις βάλει σε δωμάτιο με αρκετή ζέστη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να φροντίσεις το αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο σου; Συμβουλές από ειδικούς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα