Πώς να φέρεις το Καλοκαίρι στο σπίτι σου;

19:03 16/6/2020 - Πηγή: iPop

Καλοκαίρι δεν σημαίνει απαραίτητα να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα κάθε μέρα και να περπατάς στην αμμουδιά κάτω από τον ζεστό ήλιο. Μ’ αυτά τα tips θα φέρεις το Καλοκαίρι στο σπίτι σου, ακόμα κι αν η θάλασσα δεν έχει μπει ακόμα στη ζωή σου. 

Μπορεί κάποιοι να είναι τυχεροί και να κάνουν όλο το Καλοκαίρι

μπάνιο στη θάλασσα και να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για απόδραση, βουτιές και ηλιοθεραπεία. Όμως, είσαι κι εσύ που δουλεύεις, τρέχεις κάθε μέρα με τις υποχρεώσεις και χρόνος για μπάνιο στη θάλασσα ή εκδρομή σε κάποιο παραλιακό μέρος δεν υπάρχει.

Γι’ αυτό και για σένα είναι ακόμα πιο σημαντικό να βρεις τρόπους και να εντάξεις καλοκαιρινά στοιχεία στο σπίτι σου. Μην ψάχνεις πολύ. Σου έχουμε όλα τα tips που χρειάζεσαι για να φέρεις το Καλοκαίρι στο σπίτι σου χωρίς πολύ κόπο!

Το μυστικό φυσικά είναι στη διακόσμηση, η οποία θα αλλάξει κατευθείαν και τη διάθεσή σου!

Κάνε λίγο πιο “ελαφριά” τη διακόσμησή σου

Δεν είναι και τόσο δύσκολο, όσο ακούγεται. Με λίγη αφαιρετική διάθεση όλα είναι πιο εύκολα. Το Καλοκαίρι επιβάλλονται τα ανοιχτά και φωτεινά χρώματα που δε θα “βαραίνουν” και δε θα σκοτεινιάζουν το σπίτι σου. Προτίμησε καλοκαιρινές, ελαφριές κουρτίνες, αντικείμενα από γήινα υλικά, μπαμπού, ψάθα και ανοιχτόχρωμα ριχτάρια στους καναπέδες.

Επιπλέον, το total white στη διακόσμηση μπορεί να δημιουργήσει ένα ένα αρμονικό και σύγχρονο αποτέλεσμα, ενώ στο χώρο που ζεις δε θα υπάρχει πλέον ένταση κι όλα θα μοιάζουν πιο γαλήνια.

Total white: Η διακόσμηση που ταιριάζει σ’ όλα τα σπίτια και θες να δοκιμάσεις. 

Διακόσμηση με κοχύλια

Είναι το σήμα κατατεθέν του Καλοκαιριού. Αν σου αρέσει να μαζεύεις κοχύλια απ’ την παραλία, ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσεις, αφού υπάρχουν τόσες κατασκευές που μπορείς να φτιάξεις, όπως κεριά από κοχύλια ή να τα βάλεις γύρω από τις κορνίζες σου. Αν δεν είσαι και τόσο δημιουργικός τύπος, μπορείς να αγοράσεις και έτοιμες κατασκευές, αν και θα ήταν ωραίο να δοκιμάσεις να φτιάξεις και κάτι με τα χεράκια σου.

Φυτά

Βάλε τα φυτά στη ζωή σου και στον χώρο που ζεις και περνάς πολλές ώρες της ημέρας. Τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία και τον ψυχισμό σου, ενώ μερικές έρευνες έχουν δείξει πως σε βοηθούν και να διαχειριστείς το άγχος σου.

Λευκά σεντόνια

Αυτά τα σκουρόχρωμα που έχεις που είναι πολύ ωραία, αλλά… σκουρόχρωμα, άφησέ τα στην άκρη για το Χειμώνα. Αν σου είναι δύσκολο να διατηρήσεις τους απαλούς τόνους στο υπόλοιπο σπίτι σου, τουλάχιστον κάνε το στο χώρο που κοιμάσαι, αφού επιβάλλεται να εμπνέει ηρεμία.

Επένδυσε στον κήπο ή το μπαλκόνι σου

Ήρθε αυτή η εποχή του χρόνου που το μπαλκόνι ή ο κήπος σου θα γίνει το αγαπημένο μέρος που θα σε ξεκουράζει. Φρόντισε το μέρος αυτό να σε εμπνέει, να είναι φωτεινό, με φυτά και λουλούδια και καναπεδάκια, πολυθρόνες ή καρέκλες σε γήινα χρώματα ή ανοιχτές αποχρώσεις. Δημιούργησε έναν μικρό παράδεισο, που εκεί θα διαβάζεις το βιβλίο σου, θα πίνεις τον καφέ σου, ακόμα και θα δουλεύεις αν χρειάζεται, μα πάνω απ’ όλα θα σε ξεκουράζει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Δεν προβλέπονται διακοπές; 5 τρόποι για να “φέρεις” τις διακοπές σπίτι σου!

Photos: PexelsCover photo: Unsplash/ Toa Heftiba

Το άρθρο Πώς να φέρεις το Καλοκαίρι στο σπίτι σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα