H Νεσλιχάν Κιοσέ είναι η πρώτη γυναίκα επαγγελματίας οδηγός του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής

15:42 16/6/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί να είναι μόλις 22 ετών, όμως, η Νεσλιχάν Κιοσέ έγινε η πρώτη γυναίκα επαγγελματίας οδηγός του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής!

Καταρρίπτοντας όλα τα στερεότυπα, η 22χρονη είναι το παράδειγμα ότι όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με θέληση και προσπάθεια.

Μπορεί το συγκεκριμένο επάγγελμα να “θέλει” παραδοσιακά άντρες να είναι οδηγοί, αλλά ζούμε στο 2020 κι αυτές οι απόψεις πρέπει πλέον να εκλείψουν.

Ας γίνει, λοιπόν, η αρχή!

Νεσλιχάν Κιοσέ: Η ιστορία της

«Στην αρχή, οι γιαγιάδες κυρίως φοβόντουσαν, αλλά πλέον με χαιρετάνε με χαμόγελο και με φωνάζουν με το υποκοριστικό Νέλλη», δήλωσε η 22χρονη στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας για το πώς βιώνει την δουλειά της.

Η Νεσλιχάν είχε μετακομίσει πριν από μερικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη γα σπουδές, με στόχο να ασχοληθεί επαγγελματικά με την οδήγηση. Συγκεκριμένα, πήρε ειδικότητα Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών.

Προκειμένου να αποκτήσει τις σωστές βάσεις, επέλεξε το πρώτο ΙΕΚ μηχανολογίας της χώρας, ενώ η ειδικότητα της, εκτός από την εκμάθηση οδήγησης όλων των τύπων οχημάτων, περιλάμβανε και μια σειρά από μαθήματα μηχανολογίας, νομοθεσίας, αλλά και πρώτων βοηθειών, μαθήματα που απ’ την μια τη δυσκόλεψαν, αλλά απ’ την άλλη τη γέμισαν με πολύτιμα εφόδια!

«Το πρώτο διάστημα τα δρομολόγια που έκανε η Νεσλιχάν ήταν κυρίως εντός πόλεως, κυρίως στα mini bus. Εδώ και έναν μήνα περίπου, οπότε και έληξε η καραντίνα, έχει οδηγήσει και μεγαλύτερα λεωφορεία -10μετρο και 12μετρο- στα οποία έχει δίπλωμα. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα τη δοκιμάσουμε και στο αρθρωτό λεωφορείο (φυσούνα) και θα κλείσει ο κύκλος», δήλωσε ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής, κ. Νίκος Λυκούδης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πλέον, ο επόμενος στόχος της είναι να καταφέρει να ανοίξει μια δική της σχολή οδηγών στην Κομοτηνή, αλλά γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένει 2 χρόνια, ώστε να κλείσει τα 24 και να μπορέσει να λάβει τη σχετική πιστοποίηση.

Στο μεταξύ, ειδική ανάρτηση για την 22χρονη έκανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας.

Εύχομαι το παράδειγμα της Νεσλιχάν, με την οποία συναντήθηκα και συνομίλησα στην Κομοτηνή, να εμπνεύσει και άλλα κορίτσια

Εύχομαι το παράδειγμα της Νεσλιχάν, με την οποία συναντήθηκα και συνομίλησα στην Κομοτηνή, να εμπνεύσει και άλλα κορίτσια. https://t.co/eBPNn8ItG3 pic.twitter.com/32X7rS3Lxp

President GR (@PresidencyGR) June 11, 2020

Εμείς εκφράζουμε τον θαυμασμό και το σεβασμό μας προς το πρόσωπό της και της ευχόμαστε να κάνει πάντα τα όνειρά της πραγματικότητα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων

Το άρθρο H Νεσλιχάν Κιοσέ είναι η πρώτη γυναίκα επαγγελματίας οδηγός του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα