Πώς να έχεις μια πιο χαρούμενη μέρα σύμφωνα με την επιστήμη

14:58 19/5/2020 - Πηγή: iPop

Αναρωτιέσαι πώς να είσαι χαρούμενη; Αν κάποιος μπορεί να σου πει με βεβαιότητα πως θα το καταφέρεις, αυτοί είναι οι ειδικοί σε θέματα ψυχολογίας. Η επιστήμη σου λέει πώς να έχεις μια πιο χαρούμενη μέρα κι εμείς σου προτείνουμε να ακολουθήσεις πιστά όσα έχει να σου πει.

H Dr. Laurie Santos είναι καθηγήτρια ψυχολογίας στο Yale, ενώ διδάσκει και το The Science of Well-Being που θα βρεις στο Coursera.

Έχει μελετήσει πάρα πολύ γύρω απ’ την

ψυχολογία και την ευημερία των ανθρώπων και γι’ αυτό είναι το κατάλληλο άτομο για να μας δώσει συμβουλές!

Πώς να έχεις μια πιο χαρούμενη μέρα σύμφωνα με την επιστήμηΜάθε να δείχνεις κατανόηση απέναντι στον εαυτό σου

Όσο αυτομαστιγώνεσαι και δεν προσέχεις εσένα, δεν πρόκειται καμία μέρα να πάει ακριβώς όπως τη θέλεις. Μην έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες από εσένα και μην σε τιμωρείς με το παραμικρό λάθος. Θα δεις πώς αυτό θα αλλάξει την οπτική σου απέναντι στη ζωή.

Unsplash/Franciele Cunha

Δες εδώ πώς θα κάνεις χαρούμενη την καθημερινότητά σου!

Φρόντισε εσένα

Το πιο εύκολο όταν είσαι στις μαύρες σου είναι να καπνίσεις πολλά τσιγάρα, να καταναλώσεις πολύ αλκοόλ, να πέσεις για ύπνο και να φας junk food. Αν ήξερες, όμως, πώς όλα αυτά επιδρούν, εκτός απ’ το σώμα, και στην ψυχολογία σου, δεν θα τα ξαναέκανες ποτέ!

Σημείωνε τα καλά

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θυμόμαστε οτιδήποτε κακό μας συνέβη αλλά να ξεχνάμε όλα τα καλά. Πώς θα εστιάσεις στα καλά; Αφιέρωσε λίγη ώρα κάθε μέρα στο να γράφεις όμορφα πράγματα που σου συνέβησαν σήμερα και για ποια πράγματα είσαι ευγνώμων.

Η ευτυχία είναι διαθέσιμη για όλους

Όπως εξηγεί η Dr. Laurie, η ευτυχία δεν έρχεται κάτω από ορισμένες συνθήκες. Αν οι κακές συνθήκες συμβούν σωστά, όλοι μπορούν να έχουν μια ευτυχισμένη ζωή. Ακόμα κι ένα μεγάλο τραύμα μπορεί να οδηγήσει στην ευτυχία και να δώσει νόημα στην άλλη πλευρά της ζωής.

Μην ξεχνάς πως αξίζεις την ευτυχία και είναι στο χέρι σου! Μην περιμένεις πως είναι μια κατάσταση στην οποία θα φτάσεις και μετά τελείωσε, είναι μια συνεχής προσπάθεια, η ευτυχία είναι στιγμές και γι’ αυτές θα πρέπει να παλεύεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Υπάρχει ένα πράγμα που σε κάνει πιο ευτυχισμένη απ’ τα χρήματα!

Photo: Pexels

Το άρθρο Πώς να έχεις μια πιο χαρούμενη μέρα σύμφωνα με την επιστήμη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα