Πώς μερικές ατυχείς δηλώσεις μπορούν να καταστρέψουν την εικόνα ακόμα και των πιο διάσημων

20:25 11/9/2021 - Πηγή: iPop

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τον εαυτό μας, για τα λεγόμενα και τις πράξεις μας. Είτε είμαστε γνωστοί στο ευρύ κοινό είτε μας ξέρει ένας πιο περιορισμένος κύκλος. Κάποιες φορές υπάρχουν δημόσιες δηλώσεις που καταστρέφουν την εικόνα του ανθρώπου που τις κάνει.

Η ευθύνη του να σταθείς αντάξιος του ονόματός σου

Συχνά διαβάζουμε διάφορες δηλώσεις που κάνουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν, είτε στο χώρο των θεαμάτων, είτε στην πολιτική είτε στον αθλητισμό. Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν πρότυπα για το κοινό και με τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις τους μόνοι τους καταφέρνουν να γίνουν αντιπαθείς,

αν και έχουμε καταγράψει πολλά επιτεύγματά τους.

Γιατί είναι πολύ ΟΚ να απομυθοποιούμε ανθρώπους που θαυμάζαμε;

Τα πάντα ξεκινούν και καταλήγουν σε εμάς

Ας υποθέσουμε ότι μιλάμε για μια ήττα, ο άνθρωπος που ηττήθηκε, φαινομενικά θα μπορούσε να έχει δύο επιλογές: Μπορεί με τις δηλώσεις του μειώσει την αξία του αντιπάλου του, πράγμα που είναι αδύνατον γιατί αν ο αντίπαλος έπαιξε καλύτερα, τότε αυτό είναι κάτι πολύ ξεκάθαρο και μετρήσιμο. Από την άλλη μπορεί απλώς να παραδεχτεί ότι δεν ήταν τόσο καλός σε αυτόν τον αγώνα, ότι αυτή η ήττα ήρθε για να του διδάξει κάτι και ότι κάτι ακόμα χρειάζεται να μάθει.

Ο ανταγωνισμός είναι εδώ ως μέτρο για να γίνουμε καλύτεροι. Όχι για να ανταγωνιστούμε τους άλλους, αλλά για να γίνουμε εμείς καλύτεροι από αυτό που ήμασταν εμείς χθες.

Αυθεντικότητα

Όπως και αν είσαι πλασμένος, όσα επιτεύγματα και αν έχεις καταφέρει σε αυτή τη ζωή είναι ωραίο όταν βγάζουμε τον αληθινό σου εαυτό προς τα έξω. Ακόμα και αν κάνεις δηλώσεις που καταστρέφουν την εικόνα, είναι στο χέρι σου να παραδεχτείς την ανθρώπινη υπόστασή σου και έτσι ίσως γίνεις κατανοητός.

Ποια είναι αυτή η ανάγκη που μας ωθεί να φερόμαστε τόσο παιδικά κάποιες φορές; Είναι δύσκολο το να παραδεχτούμε τα λάθη μας, να παραδεχτούμε ότι δεν είμαστε αρκετοί, ότι χάσαμε, ότι κάποιος άλλος είναι καλύτερος από εμάς.

Και όλες αυτές οι ανάγκες μας για αποδοχή και αγάπη κραυγάζουν για προσοχή.

Αν μπορούμε να είμαστε οτιδήποτε ας είμαστε ευγενικοί

Η ευγένεια και η καλοσύνη γυρνάει πίσω σε εμάς. Ακόμα και αν σκέφτεσαι ότι οι δηλώσεις που καταστρέφουν την εικόνα είναι κάτι που μπορεί να σαμποτάρει την εικόνα τελικά δεν είναι ο αυτοσκοπός. Η εικόνα είναι κάτι ρευστό, η ουσία κρύβεται μέσα μας. Αν έχω να διαλέξω ανάμεσα στην εικόνα και το τακτοποιημένο μέσα μου, η ζυγαριά θα γείρει προς το να είμαι καλά με εμένα και τους άλλους και μια ισορροπία των δύο μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς μερικές ατυχείς δηλώσεις μπορούν να καταστρέψουν την εικόνα ακόμα και των πιο διάσημων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα