4+1 snacks που θα σε κρατούν σε ενέργεια, πριν από κάθε είδους προπόνηση

17:29 11/9/2021 - Πηγή: iPop

Όταν μιλάμε για fitness και γυμναστική, είμαι σίγουρη πως δίνεις μεγαλύτερη έμφαση στην άσκηση κι όχι στη διατροφή, η οποία διαδραματίζει και σημαντικότερο ρόλο. Είναι πολύ απλό, πώς θα μπορούσες να πας να γυμναστείς, ακολουθώντας ένα σκληρό πρόγραμμα προπόνησης, χωρίς την κατάλληλη ενέργεια; Είμαι σίγουρη πως θα έβγαινες off. Σήμερα, λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σου μερικές ιδέες για ελαφριά snack που πρέπει να τρως για να καταφέρνεις να ακολουθείς το πρόγραμμα του γυμναστηρίου σου και να σε κρατάνε ενεργή όλη μέρα!

Πριν ξεκινήσω

να μοιράζομαι μαζί σου τα αγαπημένα μου snack, νιώθω την ανάγκη να σου ξεκαθαρίσω και δύο πολύ βασικούς κανόνες, που πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου.

Οι 5 χρυσοί κανόνες για μια υγιεινή διατροφή που πρέπει κι εσύ να ακολουθήσεις!

1. Φάε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την προπόνηση

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις φάει το snack σου 30 λεπτά πριν ξεκινήσεις τη γυμναστική σου, έτσι ώστε ο οργανισμός σου να έχει τον απαραίτητο χρόνο να λειτουργήσει και να χωνέψει. Κατά γενικό κανόνα, αυτό το snack πρέπει να είναι υψηλό σε υδατάνθρακες, χαμηλό έως μέτριο σε πρωτεΐνες, χαμηλό σε λιπαρά και να περιλαμβάνει αρκετά υγρά.

2. Φάε ένα snack, όχι ένα γεύμα

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι θέλεις να φας ένα snack κι όχι ένα γεύμα. Πρέπει να τρως ελαφριά, ίσα ίσα για να αποκτάς την απαραίτητη ενέργεια και να προετοιμάζεις τον οργανισμό σου για την προπόνηση. Εάν πεινάς και θες να φας ένα ολόκληρο γεύμα, τότε φρόντισε να το έχεις κάνει τουλάχιστον μία με δύο ώρες πριν, για να μπορέσει να δράσει το πεπτικό σου σύστημα.

Unsplash / Jannis BrandtΈχεις προπόνηση και δεν ξέρεις τι να φας; Διάβασε παρακάτω 5 ιδέες για snack:1/4 φλιτζάνι αποξηραμένες φέτες μάνγκο και ωμά αμύγδαλα

Μια χούφτα αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί βοηθούν στην παροχή καυσίμων μακράς διαρκείας για οποιαδήποτε άσκηση επιλέξεις να κάνεις. Απλά φρόντισε να ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές που σου έδωσα και να μην φας παραπάνω από 1/4.

Σταμάτα να το κάνεις! Έτσι παίρνεις παραπάνω βάρος

Μια φέτα τοστ ολικής άλεσης με μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο και μια μικρή μπανάνα

Αυτός ο συνδυασμός παρέχει μια υψηλή ποσότητα υδατανθράκων, γρήγορης πέψης. Είναι ένα ιδανικό snack πριν από μία έντονη προπόνηση. Απόλαυσέ το και δώσε αρκετό χρόνο στον οργανισμό σου να το χωνέψει!

Ένα μήλο και ξηροί καρποί

Αυτός ο κλασικός συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεϊνών είναι ιδανικός πριν την προπόνηση. Εάν δεν σου αρέσουν τα μήλα, μπορείς να δοκιμάσεις αχλάδια ή φράουλες.

Unsplash / Juan José Valencia AntíaΓιαούρτι!

Είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, η οποία βοηθά στην πρόληψη της μυϊκής βλάβης και προάγει τη διαδικασία αποκατάστασης. Δοκιμάστε να φας αυτό το snack μία ή δύο ώρες πριν από την προπόνησή σου. Μπορείς, επίσης, να το απογειώσεις με λίγο μέλι ή σπιτική γκρανόλα.

10 Ιδέες για γρήγορο πρωινό όταν δεν έχεις χρόνο να το φτιάξεις. Συνταγές που μπορείς να ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ

Ξηροί καρποί

Για πιο χαλαρές προπονήσεις, όπως γιόγκα ή πιλάτες, μπορείς να απολαύσεις μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα, που θα σε βοηθήσουν να χορτάσεις αλλά και θα σε κρατήσει σε εγρήγορση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4+1 snacks που θα σε κρατούν σε ενέργεια, πριν από κάθε είδους προπόνηση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
4+1,