Πώς η δουλειά σου μπορεί να σου δημιουργήσει άσθμα

18:32 30/11/2014 - Πηγή: iPop

Το ωράριο της δουλειά σου, δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό για τους πνεύμονες σου! Πώς η δουλειά σου μπορεί να σου δημιουργήσει άσθμα; Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άσθμα, από εκείνους που αισθάνονται ασφαλείς και δε “τρίζει η καρέκλα” τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα με “καταγωγή” από τη Γερμανία.

Η αγωνία και το στρες που βιώνεις καθημερινά στη δουλειά σου, κάνει το σώμα σου λιγότερο ευαίσθητο στην κορτιζόλη, μια ορμόνη, η οποία

έχει αντιφλεγμονώδη δράση, λένε οι ερευνητές. Και αυτό είναι κακό για την αναπνοή, διότι η φλεγμονή μπορεί να κάνει τους αεραγωγούς σου να πρήζονται.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που μπορεί να το επηρεάζουν: για παράδειγμα, το χρόνιο στρες μπορεί επίσης να σε κάνει πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις, λέει ο Gary Stadtmauer, MD, καθηγητής ανοσολογίας στο νοσοκομείο Mount Sinai. “Οι κολπικές λοιμώξεις ή ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να επιδεινώσουν το άσθμα”, λέει.

Φυσικά, απαιτείται περισσότερη έρευνα ως προς το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά, αν θέλεις να αποτρέψεις την εμφάνιση άσθματος, καλό θα ήταν να αποφύγεις κάθε επαφή με ουσίες που τυχόν να είσαι αλλεργικός, να προσπαθήσεις να διατηρήσεις ένα φυσιολογικό βάρος και να σταματήσεις το κάπνισμα.

Συμβουλή!

Αν πιάσεις τον εαυτό σου να βήχει ή αισθανθείς σφίξιμο στο στήθος ή δύσπνοια, κλείσε ένα ραντεβού με το γιατρό σου! Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

Επιστροφή στην αρχική σελίδα
Επιστροφή στην κατηγορία

The post Πώς η δουλειά σου μπορεί να σου δημιουργήσει άσθμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα