Πως έπεσε το αεροπλάνο της EgyptAir; Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

11:05 22/5/2016 - Πηγή: iPop

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα γύρω από τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir που χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ βρισκόταν 7 μίλια ΝΑ της Κρήτης και πετούσε στα 37.000 πόδια, παρασέρνοντας μαζί του 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος.

Τρεις ημέρες μετά τη συντριβή του, έγινε γνωστό πως η προκαταρκτική έκθεση θα γίνει δημοσιοποιηθεί σε ένα μήνα, ενώ οι ερευνητές που εξετάζουν τα δεδομένα τονίζουν ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Προς το παρόν, εξετάζουν υλικό από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας,

τα συστήματα AIRMAN και ACARS που διαχειρίζονται αεροπορικά δεδομένα και βεβαίως ότι διαθέτουν από τα στοιχεία τόσο του αεροσκάφους όσο και του πληρώματος.

“Τα μηνύματα ACARS είναι σήματα ή δείκτες που μπορεί να έχουν διαφορετικές αιτίες (και) άρα απαιτούν περαιτέρω ανάλυση”, τονίζουν οι ερευνητές.

Τα σενάρια της συντριβής

Μέχρι τώρα πάντως κανένας δεν γνωρίζει, αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή για τεχνική βλάβη αν και ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανέφερε πως είναι πιθανότερο το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας.

“Αν αναλύσουμε διεξοδικά όλα τα δεδομένα, η πιθανότητα μίας τρομοκρατικής ενέργειας είναι μεγαλύτερη από μία τεχνική βλάβη. Όταν θα συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία θα γνωρίζουμε την αλήθεια” είπε.

Γάλλος ερευνητής πρώην επικεφαλής της ομάδας διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων της Γαλλίας ο Jean-Paul Troadec είπε μιλώντας στο Europe 1:

“Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επέβαινε βομβιστής – καμικάζι στο αεροσκάφος της Egyptair. ή να υπήρχε βόμβα. Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να καταρρίφθηκε από πύραυλο, όπως συνέβη στο αεροσκάφος Malaysia Airlines τον Ιούλιο”

Ωστόσο, ο εμπειρογνώμονας Πολ Τσαρλς, μιλώντας στο BBC υποστήριξε ότι πρόκειται για μηχανική βλάβη και ότι “κάτι συνέβη στο πιλοτήριο”.

Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά;

Πηγές από το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου διαψεύδουν την είδηση ότι εντοπίστηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Σε δημοσίευμα της η αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Masry Al-Youm αναφέρει ότι αν είχε εντοπιστεί το μαύρο κουτί θα είχε γίνει άμεσα επίσημη ανακοίνωση, καθώς κάτι τέτοιο θα έδινε τέλος στο μυστήριο που καλύπτει το λόγο συντριβής του αεροσκάφους.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφιες από τα συντρίμια του αεροσκάφους

The post Πως έπεσε το αεροπλάνο της EgyptAir; Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα