«Ο πρωθυπουργός θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ στη Βουλή» σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο

09:46 22/5/2016 - Πηγή: iPop

Βελτιωτική κίνηση στις περικοπές του ΕΚΑΣ αναμένονται από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού εργασίας Γ. Κατρούγκαλου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Κατρούγκαλος, τόνισε πως απόψε το βράδυ πριν την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας

θα ανακοινώσει πως δεν θα χρειαστεί οι δικαιούχοι να επιστρέψουν πίσω τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ

Ο κ. Κατρούγκαλος προανήγγειλε πως: “Ο Πρωθυπουργός στη Βουλή θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ” δήλωσε, τονίζοντας παράλληλα πως την περικοπή του ΕΚΑΣ την είχε συμπεριλάβει στο περίφημο mail του ο κ. Χαρδούβελης!

Ο κ. Κατρούγκαλος βέβαια ξέχασε πως ο πρωθυπουργός «δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα βρεθεί βουλευτής να ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ, του μικρού αυτού βοηθήματος για τους συνταξιούχους»!

Τι απομένει τώρα για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ; Ο υπουργός δήλωσε πως: “οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ έχουν συμμετοχή 10% ακόμα και γι’ αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ διατηρείται το δικαίωμα για φθηνότερα φάρμακα, δεν είπαμε ποια φάρμακα θα είναι. Διατηρείται μία παροχή”

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Mega, είπε πως οι μειώσεις στις επικουρικές θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο,

“Το μεγάλο πρόβλημα είναι η φτώχεια των ανέργων και όχι των συνταξιούχων. Είναι καλύτερα να υπάρχει μία παροχή χωρίς έλεγχο όπως είναι η εγγυημένη σύνταξη για όσους είναι στο όριο της φτώχειας παρά μία παροχή που δίνεται χωρίς έλεγχο”

Όσο για τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης, είπε πως θα καταβάλλονται με 20 χρόνια ασφάλισης, ενώ για το ασφαλιστικό εκτίμησε ότι “στο β’ εξάμηνο του 2016 γυρίζουμε στην ανάπτυξη και σε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό”
Για το θέμα των ομαδικών απολύσεων που αποτελεί αίτημα του ΔΝΤ, ο υπουργός, απάντησε ότι “το Ταμείο είναι απομονωμένο σε αυτό” ενώ το κατηγόρησε και για ιδεοληψία.

The post «Ο πρωθυπουργός θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ στη Βουλή» σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα