Πώς ένα gadget θα μπορούσε να κάνει την κατανάλωση αλκοόλ ασφαλέστερη

14:32 27/7/2014 - Πηγή: iPop

Θυμάσαι τότε που πρωτοέβγαινες και η μαμά σου σε συμβούλευε να προσέξεις μη σου ρίξουν κάτι στο ποτό; Από ό,τι φαίνεται είχε δίκιο, γιατί μία στις τέσσερις γυναίκες στη Βόρεια Αμερική δέχονται σεξουαλική επίθεση στη διάρκεια της ζωής της. Μπορεί στην Ελλάδα το πρόβλημα να μην είναι τόσο έντονο, αλλά επειδή πάντα η μαμά έχει βάσιμους λόγους να ανησυχεί, μάθε πώς μπορείς να προστατευτείς. Σύμφωνα με τις μελέτες, το 25% των βιασμών και των σεξουαλικών επιθέσεων συμβαίνει εξαιτίας ενός ειδικού ναρκωτικού που χορηγείται

στις γυναίκες μέσω του ποτού τους.

Το pd.id, είναι ένας ανιχνευτής ναρκωτικού, ο οποίος μπορεί να πει σε λίγα δευτερόλεπτα αν το ποτό του χρήστη είναι «καθαρό». Η συσκευή πρέπει να βυθιστεί στο ποτό και ένα φωτάκι LED θα ανάψει. To πράσινο φως σημαίνει ότι το ποτό είναι καθαρό και το κόκκινο ότι το ποτό περιέχει ναρκωτική ουσία.

Η συσκευή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην αγορά μέχρι οι προγραμματιστές της να συγκεντρώσουν το απαραίτητο κεφάλαιο. Το κόστος της συσκευής θα είναι 75 δολάρια σε τιμή λιανικής. Οι προγραμματιστές έχουν ως στόχο να βρίσκεται στη μαζική παραγωγή τον Απρίλιο του 2015.

Αυτή την περίοδο για το project τρέχει καμπάνια στο Indiegogo για να συγκεντρωθούν τα χρήματα από το κοινό, η οποία λήγει στις 29 Αυγούστου. Στόχος των δημιουργών του είναι τα 100.000 δολάρια.

The post Πώς ένα gadget θα μπορούσε να κάνει την κατανάλωση αλκοόλ ασφαλέστερη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα