Πολύνεκρο τροχαίο: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες; Το χρονικό της σύγκρουσης

21:19 27/2/2017 - Πηγή: iPop

Κι ενώ όλο το πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο τις τελευταίες εξελίξεις γύρω απ’ το τρομακτικό τροχαίο το οποίο σημειώθηκε την Κυριακή στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Ύπατου Θηβών, οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας έχουν αναλάβει να «ρίξουν φως» στην υπόθεση, αναζητώντας τα αίτια τα οποία οδήγησαν στην τραγωδία.

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι η Porshe έτρεχε με πάνω από 200 χλμ ταχύτητα, ενώ στη μοιραία σύγκρουση θεωρούν

ότι έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο νεαρός οδηγός δεν είχε εμπειρία στην οδήγηση αυτοκινήτων τόσων κυβικών.

Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους κι εξετάζουν το υλικό απ’ τις κάμερες ασφαλείας της εθνικής οδού.

Η έρευνα επικεντρώνεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε δύο σημεία:

Στην ιλιγγιώδη ταχύτηταΣτην κατάσταση των ελαστικών

Πληροφορίες, οι οποίες, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως τα ελαστικά πιθανώς να παρουσίασαν φθορά λόγω της ταχύτητας, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρξε και ρήξη κάποιου ελαστικού. Τα παραπάνω φέρεται να είχαν ως αποτέλεσμα ο νεαρός οδηγός της Porshe να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο πλαγιολίσθησε με όλη του την ταχύτητα απ’ την αριστερή λωρίδα στην δεξιά πριν καταλήξει στο πάρκινγκ και προσκρούσει με το σταθμευμένο όχημα.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που και τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν κατευθείαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ έχασαν τη ζωή τους όλα τα άτομα τα οποία επέβαιναν σ’ αυτά.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στα ΜΜΕ πως δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία, ο νεαρός οδηγός της Porshe τον προσπέρασε από αριστερά με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εν συνεχεία είδε μπροστά του να φεύγουν κομμάτια ελαστικών, το αυτοκίνητο να βγαίνει εκτός πορείας και να συγκρούεται με το σταθμευμένο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο νεαρός οδηγός της Porshe ήταν ο Γιώργος Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo. Συνοδηγός ήταν ο στενός φίλος και συνεργάτης του Ανδρέας Γεωργακόπουλος.

Στο σταθμευμένο όχημα βρισκόταν η 33χρονη μητέρα, Αποστολία, μαζί με τον μόλις 2,5 ετών γιο της. Ο πατέρας του παιδιού και σύζυγος της γυναίκας είχε σταθμεύσει στο πάρκινγκ προκειμένου να πάει τουαλέτα.

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τη μητέρα η οποία έχασε τη ζωή της. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ξάδερφος του συζύγου της, Γιώργος Κωνσταντινίδης, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, η γυναίκα ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος.

Το χρονικό της σύγκρουσης

Ο 41 ετών πατέρας ταξίδευε με την οικογένειά του έχοντας προορισμό πόλη της Πτολεμαΐδας.

Κατά τη διαδρομή, σταμάτησε στο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού για να πάει στην τουαλέτα, λίγα μόλις λεπτά πριν συμβεί το μοιραίο.

Μέχρι να βγει ο άνδρας απ’ την τουαλέτα, η Porshe είχε συγκρουστεί με το σταθμευμένο αυτοκίνητο. Απ’ την σύγκρουση ξέσπασε φωτιά και στα δύο αυτοκίνητα.

Ο 41χρονος κάλεσε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, όμως, ήταν αργά τόσο για την οικογένειά του, όσο και τον Γιώργο Βακάκη.

Ο 24χρονος συνοδηγός στην Porshe δεν φορούζε ζώνη με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί από το παρμπρίζ και να πεταχτεί αρκετά μέτρα πιο μακριά.

The post Πολύνεκρο τροχαίο: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες; Το χρονικό της σύγκρουσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα