O Trump προανήγγειλε «ιστορική αύξηση» των αμυντικών δαπανών

18:50 27/2/2017 - Πηγή: iPop

Μια «ιστορική αύξηση» των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Donald Trump, ενώ λίγο αργότερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως η Κυβέρνηση επιθυμεί ν’ αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 54 δις δολάρια.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος μιλώντας σε συνάντηση με κυβερνήτες Πολιτειών στον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε πως ο επόμενος ομοσπονδιακός προϋπολογισμός,

οι βασικές προτεραιότητες του οποίου θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, «θα τηρεί την υπόσχεσή μου να προστατεύσω τους Αμερικανούς».

Ο Trump είχε προχωρήσει εξάλλου στη δέσμευση για αναδιοργάνωση του αμερικανικού στρατού, αυξάνοντας τα μέσα τα οποία έχει στη διάθεσή του.

Θυμίζουμε ότι ο B. Obama απ’ την άλλη κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε προχωρήσει σε μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Οι στρατιωτικές δαπάνες σήμερα φθάνουν στο 3,3% του αμερικανικού ΑΕΠ, δηλαδή περίπου στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ενημέρωσε απ’ την πλευρά του ότι η Κυβέρνηση Trump επιθυμεί ν’ αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 54 δις δολάρια ή κατά 9% και παράλληλα να μειώσει τη βοήθεια προς άλλες χώρες.

«Σ’ όλα τα υπουργεία, εκτός από εκείνα που σχετίζονται με την ασφάλεια, θα μειωθεί ο προϋπολογισμός ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει μια σημαντική μείωση στη διεθνή βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ», δήλωσε ο αξιωματούχος.

The post O Trump προανήγγειλε «ιστορική αύξηση» των αμυντικών δαπανών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
O Trump,