Δύο παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς απ’ το ναυάγιο με πρόσφυγες στη Λέσβο (Video)

10:28 11/6/2019 - Πηγή: iPop
Για ακόμα μια φορά, πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα, κατέληξαν στη μέση του πελάγους αβοήθητοι, μέχρι να τους περισυλλέξει το Λιμενικό. Δύο παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς.

7 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός απ’ το πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες στη Λέσβο, το οποίο συνέβη στις 7 το πρωί της Τρίτης, 2,5 μίλια ανοικτά των Παμφύλων λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης. Όπως έγινε

νεκρό, ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, βρίσκονται και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν διασωθεί 58 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Σκάφη του Λιμενικού και της Frontex, αλλά και ελικόπτερο τύπου super puma επιχειρούν στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο δημοσιογράφος, Γιάννης Σινάνης, το ναυάγιο σημειώθηκε κοντά στη Θερμή. Στο σκάφος επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι, εκ των οποίων πολλά γυναικόπαιδα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η πλαστική βάρκα είχε ξεκινήσει από την περιοχή του Κιουτσούκ Κουγιού στο Αϊβαλί, γύρω στις 2 τη νύχτα και ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Όπως δείχνει video που δόθηκε στη δημοσιότητα, σκάφος του λιμενικού που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, έβγαζε τις σορούς αλλά και τους ανθρώπους που σώθηκαν και βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Ορισμένοι από αυτούς έχασαν δικούς τους ανθρώπους, συγγενείς και καλούνται να τους αναγνωρίσουν.

Στη θαλάσσια περιοχή διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα ναυάγιο με τουλάχιστον 70 μετανάστες νεκρούς

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το άρθρο Δύο παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς απ’ το ναυάγιο με πρόσφυγες στη Λέσβο (Video) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα