Balconing: Η φονική μόδα που μετράει θύματα- τουρίστες

08:06 11/6/2019 - Πηγή: iPop
Ένα συνηθισμένο -πλέον- φαινόμενο στις Βαλεαρίδες Νήσους, το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο. Πρόκειται για την πτώση τουριστών από μπαλκόνια, η οποία γίνεται συνήθως σε κατάσταση μέθης έπειτα από μια πρόκληση «στην οποία καλούνται ν’ απαντήσουν».

Το balconing μετράει ήδη θύματα- τουρίστες, οι οποίοι πήδηξαν απ’ τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων τους στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων Νήσων.

Τρεις άνθρωποι μόνον τις τελευταίες μέρες πήδηξαν απ’ το μπαλκόνι ξενοδοχείου.

Πιο συγκεκριμένα, ένας Βρετανός έχασε τη ζωή του, ενώ μόλις έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν. Ο Βρετανός σκοτώθηκε,

αφού πήδηξε την Παρασκευή από τον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου του στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μαγκαλούφ, γνωστό για κάθε είδους κραιπάλη.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν «πήδηξε εθελούσια ή έπεσε κατά λάθος».

Επίσης, ένας Γερμανός ηλικίας 35 ετών έπεσε την Πέμπτη από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του ξενοδοχείου του στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, και τραυματίστηκε σοβαρά. Σύμφωνα με πηγές, τον άνδρα, που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, τον είχε πάρει ο ύπνος κι αφού ξύπνησε, πήδηξε από το μπαλκόνι.

Επιπλέον, ένας Αυστραλός, γύρω στα 30, τραυματίστηκε σοβαρά, αφού έπεσε από τον δεύτερο όροφο ενός ξενοδοχείου στην πόλη της Ίμπιζας, στην ομώνυμη νήσο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κάθε χρόνο στις Βαλεαρίδες Νήσους καταγράφεται το φαινόμενο των πτώσεων τουριστών από μπαλκόνια.

Κάποιες αποδίδονται σε ατυχήματα, ενώ άλλες περιπτώσεις πρόκειται για το φαινόμενο του balconing, της επικίνδυνης πρακτικής, αποτέλεσμα συχνά μιας πρόκλησης, κατά την οποία ο τουρίστας πηδάει από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του με στόχο να καταλήξει στην πισίνα ή να φτάσει σε άλλο μπαλκόνι.

Διαβάστε ακόμα:

Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να είναι επικίνδυνη – Όλες οι παρενέργειες

Το άρθρο Balconing: Η φονική μόδα που μετράει θύματα- τουρίστες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα