Ποιος θα κρατήσει τα παιδιά όσο εγώ δουλεύω το καλοκαίρι; 3 επιλογές που μπορεί να ταιριάζουν και σε σένα

17:51 10/6/2022 - Πηγή: iPop

Πότε χτύπησε το πρώτο κουδούνι και πότε θα ακούσουμε το τελευταίο, δεν το κατάλαβα και φέτος. Τι να κάνω το παιδί το καλοκαίρι, μια ερώτηση που απασχολεί όλους τους γονείς που έχουν παιδιά και τώρα που τελειώνει το σχολείο δεν ξέρουν ποιος θα κρατήσει τα παιδιά τους τις ώρες που θα εργάζονται. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν επιλογές και ακόμα και αν φαίνεται δύσκολο όλο αυτό, βρίσκεται η άκρη τελικά μέχρι να πάτε όλοι μαζί τις διακοπές σας και να ξεκουραστείτε.

Τι να κάνω το παιδί το καλοκαίρι;Γιαγιά
και παππούς! Γιατί σαν τη γιαγιά δεν υπάρχει πουθενά. Τα παιδιά περνάνε πάντα τέλεια, κάνουν ζωάρα για να πούμε την αλήθεια. Μπορεί η μαμά σου όταν ήσουν παιδί να ήταν κάτι ανάμεσα σε κέρβερο και αστυνόμο, όμως τώρα που έχει τα εγγόνια της στη ζωή της, έχει γίνει αρνάκι που επιτρέπει τα πάντα. Ακόμα και το παγωτό πριν το φαγητό, ακόμα και μια ώρα Youtube, ακόμα και να πιουν κάθε μέρα χυμό, ακόμα και να μην υπάρχει κανένας κανόνας.

Στο σπίτι της γιαγιάς αποφασίζει η γιαγιά, λυπάμαι που στο λέω, αλλά ό,τι έφτιαξες έναν ολόκληρο χειμώνα, ό,τι κανόνες έβαλες πάνε περίπατο. Τα παιδιά θα κοιμηθούν ό,τι ώρα να ‘ναι, θα φάνε γλυκά, θα κάνουν ό,τι λαχταρά η ψυχή τους. Όπως έκανες και εσύ όταν ήσουν παιδί. Αν δεν τα θέλεις όλα αυτά, τότε δεν πρέπει να τα αφήσεις στη γιαγιά τα παιδιά.

Δεν πρέπει να έχεις τη απαίτηση να κάνει η γιαγιά αυτά που κάνει η μαμά. Η γιαγιά χαϊδεύει και η μαμά εκπαιδεύει. Δεν μπορώ να ακούω μαμάδες που παραπονιούνται για τις γιαγιάδες για όλα εκείνα που κάνουν λάθος, αν θες έχεις την επιλογή να μην αφήσεις το παιδί σου εκεί αν δεν συμφωνείς με όλο αυτό.

Pexels

Γιατί οι διακοπές με τη γιαγιά και τον παππού είναι η καλύτερη επιλογή

Κατασκήνωση. Μια λύση που κάποια παιδιά λατρεύουν και κάποια άλλα όχι. Σίγουρα η παραμονή του παιδιού σε μια κατασκήνωση μακριά από τους γονείς του για μια ή δύο εβδομάδες, είναι ένα τεράστιο σχολείο. Μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για τον εαυτό τους, να κάνουν μπάνιο μόνα τους, να φροντίζουν τις ανάγκες τους μόνα τους όπως και τα υπάρχοντά τους. Μαθαίνουν πώς είναι να κάνεις σχέσεις από το μηδέν με νέους ανθρώπους και να μείνεις με αγνώστους για πολλές μέρες μακριά από τους γονείς σου.

Δεν έχω μείνει ποτέ σε κατασκήνωση αλλά πολλοί φίλοι μου που μέναν κάθε καλοκαίρι είναι κάτι που μιλούν πάντα με νοσταλγία και λένε μάλιστα ότι ήταν το καλύτερο δώρο της παιδικής τους ηλικίας. Το βλέπεις το παιδί που είναι έτοιμο για αυτό το μαγικό ταξίδι. Άλλωστε σκοπός ενός γονιού δεν είναι να έχει το παιδί δεμένο πάνω του ώστε να αποφύγει όλα αυτά που μπορούν να πάνε στραβά, αλλά να το προετοιμάσεις ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί όσο καλύτερα μπορεί στις τυχόν δυσκολίες που μπορεί να έρθουν στη ζωή του.

Κατασκήνωση: Να στείλω το παιδί ή όχι; Ιδού η απορία!

Summer Camp. Είναι μια επιλογή που μπορεί να ταιριάζει με το δικό σου παιδί. Συνήθως ξεκινούν με το που τελειώσει το σχολείο και διαρκούν μέχρι τέλος Ιουλίου. Από τις 7:00-16:00 τα παιδιά πηγαίνουν στους χώρους αυτούς και παίζουν, κάνουν αθλήματα, δραστηριότητες, χειροτεχνίες και απασχολούνται δημιουργικά για όσο οι γονείς τους εργάζονται.

Τις περισσότερες φορές τα παιδιά διαλέγουν και κάποιον φίλο τους ώστε να είναι μαζί στο camp αλλά είναι και μια ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλα παιδιά πέρα από τον μικρόκοσμο του σχολικού περιβάλλοντός τους. Νέους δασκάλους, νέες εμπειρίες, νέες γνωριμίες και ερεθίσματα.

Το θεωρώ μια πολύ καλή λύση αφού θα είστε μαζί μετά τη δουλειά και τα παιδιά θα διαθέσουν το χρόνο τους σε κάτι εποικοδομητικό και θα συναναστρέφονται με τους συνομηλίκους τους και θα γνωρίσουν νέες εμπειρίες. Είναι ιδανική περίπτωση για τους ανθρώπους που δεν έχουν γιαγιά διαθέσιμη για να κρατήσει τα παιδιά, ή δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά στην κατασκήνωση.

Υπάρχουν λύσεις

Και πάντα εκείνος που θέλει θα τη βρει την άκρη του. Το να έχεις ένα παιδί κλεισμένο σε ένα διαμέρισμα να παίζει τάμπλετ ή να βλέπει σειρές δεν είναι λύση. Το καλοκαίρι είναι εδώ και όπως και εμείς όταν ήμασταν παιδιά είχαμε την επιλογή του να χαρούμε τις μέρες των διακοπών μας με ξέγνοιαστες στιγμές το ίδιο θέλουν και τα παιδιά μας.

Παιδί και διάβασμα το καλοκαίρι: Μάθε όλα τα μυστικά για να γίνει πιο ευχάριστο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποιος θα κρατήσει τα παιδιά όσο εγώ δουλεύω το καλοκαίρι; 3 επιλογές που μπορεί να ταιριάζουν και σε σένα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα