Αυτά τα βακτήρια βρίσκονται στην καφετιέρα σου, αν δεν την καθαρίζεις σωστά

13:32 10/6/2022 - Πηγή: iPop

Πόσο συχνά καθαρίζεις τη μηχανή με την οποία φτιάχνεις τον καθημερινό καφέ σου; Αν δεν το κάνεις όσο συχνά θα έπρεπε, τότε υπάρχουν βακτήρια στην καφετιέρα, τα οποία είναι επιβλαβή. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις όσα πρέπει να κάνεις.

Αν είσαι σαν εμάς, τότε η καφετιέρα του σπιτιού σου είναι κάτι σαν τον καλύτερο φίλο σου. Αλλά μπορείς να είσαι ειλικρινής. Μάλλον δεν φροντίζεις τόσο πολύ αυτό τον φίλο σου… Πιο πολύ σε φροντίζει εκείνος! Μια έρευνα απ’ την Αμερική, όμως, τώρα σου λέει ποια βακτήρια αναπτύσσονται σε μια μηχανή καφέ που δεν καθαρίζεται τακτικά και είναι σίγουρο ότι θα

μας κάνει να αλλάξουμε συνήθειες, για καλό!

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να καθαρίζουμε τακτικά τα πάντα στην κουζίνα. Το καθάρισμα του πάγκου με ένα πανί και το πλύσιμο των πιάτων είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας. Τι γίνεται, όμως, με τα μηχανήματα;

Freepik Τι έδειξε η έρευνα

Για την έρευνά του, ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός CBS Chicago ρώτησε αν μπορούσαν να εξετάσουν τις καφετιέρες δέκα οικογενειών στη γειτονιά. Ο δημοσιογράφος του καναλιού πήγε τις συσκευές σε ένα εργαστήριο, όπου οι ερευνητές τις έλεγξαν εκτενώς για βακτήρια. Λήφθηκαν δείγματα από διάφορα τμήματα μιας τυπικής μηχανής καφέ.

Αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι στις συσκευές υπήρχαν παθογόνα όπως σταφυλόκοκκοι, στρεπτόκοκκοι και «βάκιλλος (κηρόχρους)». Αλλά το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι βρέθηκαν ίχνη E. coli σε μια απ’ τις συσκευές.

Τι άλλο μπορείς να φτιάξεις στην καφετιέρα, εκτός από καφέ;

Η μελέτη έδειξε μεγάλες διαφορές στην ποσότητα και τους τύπους βακτηρίων ανά συσκευή. Για παράδειγμα, οι ερευνητές δεν βρήκαν κανένα ανησυχητικό βακτήριο σε δύο από τα δοκιμασμένα μηχανήματα. Το βακτήριο E. coli βρέθηκε μόνο σε ένα μηχάνημα. Αυτό ήταν επίσης το μηχάνημα όπου βρέθηκαν τα περισσότερα βακτήρια στη δεξαμενή νερού.

Εάν καθαρίζεις τακτικά την καφετιέρα σου, μάλλον δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, πολλές καφετιέρες θερμαίνουν το νερό σε θερμοκρασία πάνω από 75°C, η οποία σκοτώνει τα περισσότερα βακτήρια.

Όμως, για να μην αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα, φρόντισε να μην αμελείς το τακτικό καθάρισμα της μηχανής του καφέ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτά τα βακτήρια βρίσκονται στην καφετιέρα σου, αν δεν την καθαρίζεις σωστά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτά,afta