Ποιο αγαπημένο σου αξεσουάρ κατευθείαν μειώνει τις πιθανότητες να εξοργιστείς ;

16:30 8/9/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις διαβάσει ή ακούσει διάφορες συμβουλές για να αποβάλλεις το θυμό ή να ηρεμήσεις στιγμιαία. Τι να σκεφτείς, πού να πας, ακόμα και ποιες τροφές να φας. Το ήξερες, όμως, ότι ένα αγαπημένο σου αξεσουάρ, που σίγουρα φοράς κάθε μέρα, μπορεί να μειώσεις τις πιθανότητες να εξοργιστείς ;

Κι όμως, έρευνα δείχνει ότι το να φοράς γυαλιά ηλίου σε «θωρακίζει» από το να θυμώσεις! Τα συμπεράσματα βασίζονται στην ιδέα ότι οι εκφράσεις του προσώπου μας και οι σωματικές ενέργειες, ανεξάρτητα από την αιτία τους, τροφοδοτούν το πώς αισθανόμαστε. H ελαφρώς παράξενη μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cognition & Emotion.

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι όταν οι άνθρωποι περπατούν στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου, συνήθως σμίγουν τα φρύδια τους για να προστατεύσουν τα μάτια τους. Το συνοφρύωμα χρησιμοποιεί κάποιους κοινούς μυς προσώπου με αυτούς που εκφράζουν την οργή. Έτσι, ακόμα και όταν δεν υπάρχει τίποτα που να σε κάνει θυμωμένο, αισθήματα οργής έχουν περισσότερες πιθανότητες να έρθουν στο προσκήνιο.

Είναι το αντίθετο από το εύρημα ότι αν πιέζεις τον εαυτό σου να χαμογελάσει, ακόμα και όταν είσαι σε κακή διάθεση, θα νιώσεις στιγμιαία καλύτερα.

Το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί σε ανθρώπους που κάνουν ενέσεις botox ανάμεσα στα φρύδια τους για να σταματήσουν συνοφρύωμα. Μία μελέτη έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από μέτρια ή σοβαρή κατάθλιψη παρουσίασαν μείωση κατά 50% των συμπτωμάτων, κατά μέσο όρο, από ενέσεις botox.

The post Ποιο αγαπημένο σου αξεσουάρ κατευθείαν μειώνει τις πιθανότητες να εξοργιστείς ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα