Πλέον μπορείς να κάνεις «παρανομίες» στο Internet χωρίς να αφήνεις ίχνη!

14:05 2/10/2019 - Πηγή: iPop

Καθημερινά googlαρουμε ένα σωρό πράγματα που ντρεπόμαστε να τα ξεστομίσουμε και να τα παραδεχτούμε… αλλά όλα καταγράφονται. Ή μήπως όχι; Το ιστορικό αναζήτησης της Google πλέον θα δίνει μόνο όσες πληροφορίες θέλεις εσύ. 

Με αφορμή τον ευρωπαϊκό μήνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η Google λανσάρει νέα εργαλεία για να έχεις περισσότερο έλεγχο στην ιδιωτική σου ζωή όταν χρησιμοποιείς Google Maps,

Youtube και Google Assistant. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ξεκινάει λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Google Maps, κάτι που θα δούμε αυτόν τον μήνα για τα Androird και αργότερα στο iOS.

Ποιο ιστορικό αναζήτησης της Google; Σβήσε τα ίχνη σου!

Κανείς δεν θα βλέπει που πήγες, τι περιοχές και διαδρομές έψαξες, τι video είδες στο YouTube και τι ακριβώς ζήτησες από το Google Assistant. Θα μπορείς δηλαδή, να κάνεις τις παρανομίες σου αθόρυβα και χωρίς να αφήνεις ίχνη.

Συγκεκριμένα, όταν θα βάζεις ανώνυμη περιήγηση στα Maps, η δραστηριότητα στη συγκεκριμένη συσκευή, όπως τα μέρη που έχεις ψάξει και οι διαδρομές, δεν θα αποθηκευτούν στον λογαριασμό σου στη Google και δεν θα χρησιμοποιηθεί για την εξατομίκευση της εμπειρίας σου στο Maps.

To Google Chrome αλλάζει για πάντα και γίνεται καλύτερο!

Αναφορικά με το YouTube, η Google επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί για καιρό περίμεναν. Συγκεκριμένα, λανσάρει μια λειτουργία αυτόματης διαγραφής, η οποία μπορεί ήδη να καταργήσει αυτόματα το ιστορικό τοποθεσίας και τα δεδομένα στο διαδίκτυο σε ένα διάστημα που εσύ θα έχεις επιλέξει.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει ένα παράθυρο το οποίο θα σου δίνει τις εξής επιλογές: «Ορίστε τη χρονική περίοδο για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας – 3 μήνες, 18 μήνες ή μέχρι να τα διαγράψετε, ακριβώς όπως το Ιστορικό τοποθεσίας και τη web και app δραστηριότητα – και θα φροντίσουμε τα υπόλοιπα».

Όταν αφαιρείς τα «ίχνη» σου και από το YouTube δεν θα βλέπεις προτεινόμενα videos παρόμοιο με αυτό που είδες πριν μερικές ημέρες (και θέλεις να το ξεχάσεις), ούτε θα εμφανιστεί κάπου αυτό το video μπροστά σου.

Και για το τέλος, αφήσαμε το Google Assistant. Συγκεκριμένα, πλέον μπορείς να διαγράψεις όλες τις φωνητικές εντολές ή ερωτήσεις που έκανες στο Google Assistant χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις το app στο κινητό σου.

Μπορείς απλώς να πεις «Hey Google, διέγραψε το τελευταίο πράγμα που σου είπα» ή «διέγραψε όλα όσα σου είπα την τελευταία εβδομάδα» και όλα τα δεδομένα θα διαγραφούν. Δυστυχώς, δεν μπορείς να διαγράψεις δεδομένα περισσότερο από μια εβδομάδα πριν απλώς χρησιμοποιώντας τη φωνή σου. Για αυτό θα πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις στο Google Assistant και να κάνεις τη διαγραφή χειροκίνητα.

Το Assistant είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένο για ερωτήσεις όπως «Hey Google, πως διατηρείς τα δεδομένα μου ασφαλή» και ως απάντηση θα μοιράζεται μαζί σου πληροφορίες για το πώς διατηρεί τα δεδομένα σου ιδιωτικά και ασφαλή.

Παράλληλα με τις νέες αυτές δυνατότητες, η Google χτίζει επίσης μια λειτουργία ελέγχου κωδικών πρόσβασης απευθείας από εσένα. Με απλά λόγια, θα μπορείς να μπεις και γρήγορα κι εύκολα να δεις αν ο κωδικός πρόσβασής σου έχει παραβιαστεί από τρίτους, θα βρεις κωδικούς που ίσως έχεις χρησιμοποιήσει πολλές φορές σε διαφορετικά σημεία και εύκολους κωδικούς που χρησιμοποιείς για ορισμένους λογαριασμούς που είναι και πιο εύκολο να παραβιαστούν και να τους μαντέψει κάποιος.

Διαβάστε επίσης:

Ο τρόπος που ψάχνεις τα νέα στο Google αλλάζει!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Πλέον μπορείς να κάνεις «παρανομίες» στο Internet χωρίς να αφήνεις ίχνη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλέον, Internet,pleon, Internet