Πισίνα δίνει νέο νόημα στα βαθιά νερά

08:31 5/10/2014 - Πηγή: iPop

Μία εσωτερική πισίνα δίνει νέο νόημα στα βαθιά νερά και κατά την άποψη μας είναι αρκετά τρομακτική!

Μπορεί να μην είναι τόσο τρομακτικό όπως το κολύμπι σε μια πισίνα με γυάλινο πυθμένα επάνω από τον ορίζοντα της Σαγκάης ή να μην είναι η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου όπως εκείνη στη Χιλή, αλλά η πισίνα Υ-40 η οποία βρίσκεται Ιταλία είναι αρκετά τρομακτική και έχει σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες το μεγαλύτερο βάθος!

Η πισίνα σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Emanuele Boaretto και στεγάζεται στο Hotel

Terme Millepini κοντά στην Πάντοβα της Ιταλίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα που είναι αφιερωμένη στη πισίνα, στόχος του Boaretto ήταν «να χτίσει την καλύτερη πισίνα στον κόσμο». Ενώ η μέτρηση είναι λίγο υποκειμενική, η πισίνα έχει πιστοποιηθεί από το Guinness World Records ως η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο για καταδύσεις.

Η πισίνα έχει ονομαστεί Y-40 εξαιτίας του βάθους της με το «40» να δηλώνει το βάθος που είναι περίπου 40 μέτρα.

Σύμφωνα με το Γκίνες, η πισίνα έχει χωρητικότητα 1.135.939 γαλονιών ιαματικού νερού και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για την κατάρτιση κατάδυσης, καταδύσεις αναψυχής και για επιστημονικές έρευνες.

Αν θέλεις και εσύ να βουτήξεις στα νερά της μπορείς απλά να επισκεφτείς το ξενοδοχείο και να κάνεις μία κράτηση για κάποιο από τα δωμάτια του. Αν πάλι δεν θέλεις να βουτήξεις, μπορείς να κάνεις μια βόλτα μέσα στη διαφανή σήραγγα της πισίνας για να δεις τους δύτες από μέσα χωρίς, όμως, να βραχείς!

The post Πισίνα δίνει νέο νόημα στα βαθιά νερά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα