Πιο απειλητικός από ποτέ ο Erdogan: Οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο

13:32 22/3/2017 - Πηγή: iPop

Με νέα του δήλωση την Τετάρτη ο Τούρκος Πρόεδρος, απειλεί ευθέως τους Ευρωπαίους πολίτες κλιμακώνοντας τις διαμάχες που ήδη υπάρχουν.

«Αν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος, σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατήσει με ασφάλεια στο δρόμο. Εμείς, σαν Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Δημοκρατία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος Erdogan, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» και ξεκινώντας νέο

γύρο σύγκρουσης με την Ε.Ε.

Πρόσφατα υπήρξε διαμάχη της Άγκυρας με τις Κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ολλανδίας, σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων σε πολιτικές εκδηλώσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος για το δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία.

Με την νέα του δήλωση, ο Erdogan ξεπερνώντας τα όρια του, ρίχνει «λάδι στην φωτιά» στις σχέσεις Τουρκίας με την Ε.Ε.

Σε συνέντευξη του σε τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δηλώνει απ’ την πλευρά του ότι η συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανακοπή της μεγαλύτερης ροής προσφύγων από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκεται υπό κατάρρευση. Ακόμα, ο ίδιος χαρακτηρίζει την συμφωνία μονόπλευρη, και ότι δεν υπάρχει λόγος η Τουρκία να συνεχίσει να την εφαρμόζει.

Ο Τούρκος Υπουργός απειλεί παράλληλα ότι δεν θα συνεχίσει να ανακόπτει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη: «Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτούς τους ανθρώπους στο θάνατο, αλλά μια συμφωνία έχει δύο πλευρές και εάν η μία πλευρά δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, τότε δεν θα το κάνει ούτε η άλλη» .

Ταυτόχρονα, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι θα ναι δύσκολη η συνεργασία με μηχανισμό της Ε.Ε εάν η συμφωνία καταρρεύσει.

Εάν η συμφωνία για το προσφυγικό καταρρεύσει, αυτό που προβλέπουμε είναι ξεκάθαρο: δεν θα συνεργαστούμε με κανένα μηχανισμό που λειτουργεί εκ μέρους της ΕΕ

Photo: EPA

The post Πιο απειλητικός από ποτέ ο Erdogan: Οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα