«Δεν παραγράφονται οι ευθύνες της ΝΔ» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Βατοπεδίου

13:07 22/3/2017 - Πηγή: iPop

«Δεν παραγράφονται οι ευθύνες της ΝΔ» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Βατοπεδίου, σε ανακοίνωσή του μια μέρα με την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους.

«Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων (μη πολιτικών προσώπων) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο

σκάνδαλο», τονίζει συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της δικαστικής απόφασης, η οποία αθώωσε και τους 14 κατηγορούμενους.

Η Κουμουνδούρου συνεχίζει κάνοντας αναφορά στην αντίδραση της κοινωνίας, η οποία υπήρξε ο λόγος να μην τελεσφορήσει η ανταλλαγή και η αρπαγή δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα από την Μονή Βατοπεδίου.

Η προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από την Μονή Βατοπεδίου δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και του τότε «Συνασπισμού», επιτρέποντας σήμερα στη Δικαιοσύνη να μιλά για «Γη και περιουσία» που παραμένει στην κατοχή του δημοσίου

Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Για το Βατοπέδι, ο πρωθυπουργός τότε Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για «σκανδαλώδη υπόθεση». Η κυβερνητική πλειοψηφία όμως έκλεισε πρόωρα τη Βουλή για να μη διερευνηθούν πιθανές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Η Δικαιοσύνη με την απόφασή της απάλλαξε τους κατηγορούμενους επειδή υλοποιούσαν κυβερνητικές εντολές. Ευθύνες πολιτικών προσώπων δεν διερευνήθηκαν ποτέ. Προς τι λοιπόν τα μεγάλα λόγια και οι καταγγελίες για σκευωρία; Οι αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων για κρατικούς υπαλλήλους δεν παραγράφουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του παλιού συστήματος που τις βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας και τις πληρώσαμε με τη χρεοκοπία της χώρας».

Διαβάστε ακόμα:

Αθωωτική απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου

The post «Δεν παραγράφονται οι ευθύνες της ΝΔ» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Βατοπεδίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα