Πήγαμε τις πρώτες μας διακοπές και χωρίσαμε: Μπορώ να το ξεπεράσω;

13:01 21/8/2021 - Πηγή: iPop

Πήγατε τις πρώτες διακοπές μαζί σαν ζευγάρι και χωρίσατε. Είχατε κάνει τόσα σχέδια και όνειρα για αυτές τις μέρες που θα περνούσατε μαζί -μόνοι πάνω στη γη- όπως λέει και το τραγούδι, αλλά δυστυχώς δεν πήγε καλά. Κεφάλαιο διακοπές και χωρισμός λοιπόν, γιατί είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο. Γίνεται όμως να το ξεπεράσουμε;

Διακοπές και χωρισμός: Μπορείς τελικά να το ξεπεράσεις;Μεγάλες προσδοκίες

Αν είσαι μόνη αυτή τη στιγμή στο καράβι της επιστροφής με βουρκωμένα μάτια , ίσως δεν περίμενες να γυρνάς έτσι σπίτι σου όταν ξεκινούσατε όλο γέλια πριν λίγες μέρες με το ζευγάρι σου τις διακοπές σας.

Μπορεί τελικά ίσως οι προσδοκίες σας να ήταν πολύ μεγάλες. Ίσως το είχατε κάνει πολύ μεγάλο μέσα στο μυαλό σας. Οι διακοπές δεν είναι τόσο big deal, είναι απλά μια διακοπή της καθημερινότητάς μας.

Οι διακοπές ως ένα δείγμα για το πώς θα είναι η κοινή ζωή

Και λέω πρώτο δείγμα γιατί δεν είναι η κοινή ζωή ακριβώς όπως οι διακοπές. Υπάρχουν και άλλες ευθύνες στη συγκατοίκηση, διαδικαστικά πράγματα και καθόλου ερωτικά ή όπως μπορείς να είχες φανταστεί. Οι διακοπές έχουν αυτό το 24 ώρο όλη μέρα με τον άλλον άνθρωπο, που αν τελικά δεν είναι ο κατάλληλος θα το καταλάβεις εκεί.

Γιατί αν δεν μπορείς να κάτσεις μαζί με τον άνθρωπό σου 24 ώρες σε φάση διακοπών που είσαι χαλαρός και ωραίος, σημαίνει ότι κάπου μπάζει το πράγμα. Είναι ένα πρώτο δείγμα ότι μάλλον δεν είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο.

Η επικοινωνία πήγε περίπατο

Μπορεί να υπάρχουν διαφορές στις ανάγκες του καθένα στη φάση των διακοπών. Νομίζω ότι ένα ξεκαθάρισμα εξ’αρχής του τι ανάγκες έχει ο καθένας βοηθά πολύ. Αν δεν έγινε σωστά η επικοινωνία και δεν μπορέσατε να μεταφέρετε ο ένας στον άλλο τι είναι αυτό που θέλετε και υπήρχε η σχετική καταπίεση, ήταν λογικό να τραβηχτούν κατόπιν τα πράγματα στα άκρα.

Διαφορές που δεν γεφυρώνονται

Η ακαταστασία του ανθρώπου σου, το γεγονός ότι ο ένας θέλει να πάει σε οργανωμένη και ο άλλος σε ανοργάνωτη παραλία, το ότι ο ένας θέλει να κοιμηθεί περισσότερο ή λιγότερο, ότι θέλει να πιει καφέ μόλις ανοίξει το μάτι του και άλλα είναι διαφορές που μπορεί να έχετε μέσα στις διακοπές αλλά και πάρα πολλές άλλες. Το θέμα είναι ότι αφού δεν καταφέρατε να αφήσετε πίσω κανένας τον εγωισμό και να νικήσει η αγάπη, μάλλον δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για εσένα. Γιατί αν ήταν δε θα το τραβούσατε στα άκρα.

Δεν φταίει η Μήλος

Η Μήλος, έχει τη φήμη ότι τα ζευγάρια χωρίζουν, το έχεις ακούσει και εσύ ε; Δεν φταίει η Μήλος. Είναι όλα αυτά και άλλα ακόμα που γνωρίζετε μόνο εσείς, που μπορεί να φταίνε και φτάσατε στο μη παρέκει.

Ο χωρισμός ξεπερνιέται, θέλει χρόνο, αλλά μπορείς να το κάνεις.

Γενικά είμαι τύπος που δεν θα πω εύκολα τα παρατάμε στις σχέσεις. Νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός μας, το να μοιραζόμαστε τη ζωή μας με τον άνθρωπό μας. Και αν τελικά δεν είναι αυτός ο άνθρωπός μας; Αν το ανακαλύψεις νωρίς τόσο το καλύτερο, να μην είχες χάσει χρόνο. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει στην επόμενη σελίδα.

Αν θες όμως να κάνεις πέρα τον εγωισμό και να δώσεις δεύτερη ευκαιρία είμαι μαζί σου. Είμαι μαζί σου σε ότι απόφαση πάρεις για τη ζωή σου. Να είσαι και εσύ με το μέρος σου, να σε υποστηρίζεις. Να τα βάζεις κάτω τα πράγματα και να σε ρωτάς αντικειμενικά αν αυτό ήταν το καλύτερο που είχες να δώσεις από πλευράς σου.

Αν κάτι σε έχει πειράξει, όταν βγεις λίγο απ’έξω από αυτό να σε ρωτήσεις «γιατί με ενόχλησε, τι μπορούσα να κάνω αλλιώς»; Έτσι λύνονται τα πράγματα μέσα μας. Καλό είναι να καταλάβουμε και τον άλλο άνθρωπο και ποιες ανάγκες καθοδηγούν τη συμπεριφορά του.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που μας νοιάζει η επανασύνδεση των Jennifer Lopez και Ben Affleck

Μπορώ να το ξεπεράσω;

Πήγα διακοπές και χώρισα! Δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου, στην πορεία της ζωής σου ίσως αυτό το μάθημα σου φανεί πολύ χρήσιμο.. Αν και μπορεί αυτή τη στιγμή να σε έχει ρίξει πολύ και να αισθάνεσαι ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος του κόσμου, όταν η λογική επιστρέψει, όταν κατευναστεί το συναίσθημα, θα μπουν όλα σε σειρά και θα κρίνεις τότε ποια είναι η σοφότερη κίνηση για εσένα. Δοκίμασε γενικά και μη φοβάσαι μήπως κάνεις λάθη. Λάθη θα γίνουν σίγουρα, το θέμα ειναι τα μαθήματα που θα πάρουμε από αυτά. Και όσο φοβόμαστε να ζήσουμε τη ζωή μας, εκεί έξω η ζωή συνεχίζεται. Διακοπές και χωρισμός, οκ μπορεί και να συμβεί. Μην το κάνεις τόσο τεράστιο στο μυαλό σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πήγαμε τις πρώτες μας διακοπές και χωρίσαμε: Μπορώ να το ξεπεράσω; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα