Πιέζει ο χρόνος- Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στο Μαξίμου

18:43 3/5/2016 - Πηγή: iPop

Με τον χρόνο να πιέζει και το Eurogroup να έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα και τη συμφωνία να φαντάζει να φαντάζει απίθανο σενάριο, σύσκεψη γίνεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη σύσκεψη δίνουν το παρών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κι άλλοι στενοί συνεργάτες.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης δηλώνει την ίδια στιγμή στο Reuters πως «κάνουμε αργή πρόοδο, δεν θα περίμενα οριστική συμφωνία

στο Eurogroup της 9ης Μαΐου». Ο ίδιος προσθέτει ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς, θα χρειαστούν ακόμη κάποιες εβδομάδες», συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει βιασύνη καθώς η επόμενη πληρωμή της Ελλάδας είναι τον Ιούλιο.

Άλλη πηγή δήλωσε στο Πρακτορείο ότι χρειάζεται χρόνος προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ ευρωπαϊκών Θεσμών και ΔΝΤ, με τη Γερμανία που αποτελεί το μεγαλύτερο πιστωτή να υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της δύναμη αλλά και να αυξήσει την υποστήριξη που της έχουν δείξει άλλες Κυβερνήσεις και αξιωματούχοι.

Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ συνοψίζονται ως εξής:

Θεσμοθέτηση προληπτικών μέτρωνΑπολύσεις στο δημόσιοΠερικοπές στις κύριες συντάξειςΠάγωμα στις προσλήψεις

Αντί για τα προληπτικά μέτρα, η ελληνική πλευρά έχει προτείνει τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να ικανοποιεί το Ταμείο.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Πιέζει ο χρόνος- Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στο Μαξίμου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα