Επανάσταση στην θεραπεία του καρκίνου του μαστού

18:29 3/5/2016 - Πηγή: iPop

Ένα νέο κεφάλαιο φαίνεται πως ανοίγει σχετικά με τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, μιας και οι ερευνητές υποστηρίζουν πως έχουν πλέον μια πιο λεπτομερή εικόνα αναφορικά με τις γενετικές μεταλλάξεις που εμπλέκονται με την ασθένεια.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στα περιοδικά Nature και Nature Communications, αφορά την ανάλυση των γονιδιωμάτων των καρκινικών ιστών από 560 ασθενείς με καρκίνο του μαστού, τέσσερις εκ των οποίων ήταν άνδρες.

Το αποτέλεσμα ήταν το εύρημα

ότι υπάρχουν 93 γονίδια, στα οποία μια μετάλλαξη θα μπορούσε να προκαλέσει την δημιουργία όγκων, πέντε εκ των οποίων ήταν μέχρι πρότινος άγνωστα.

Το ακόμα πιο σημαντικό όμως ήταν ότι οι επιστήμονες κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τις μεταλλάξεις που υπάρχουν σε κάθε περίπτωση καρκίνου και πλέον θεωρούν ότι γνωρίζουν, πέραν ορισμένων σπάνιων μεταλλάξεων, τον πλήρη κατάλογο.

Με τα νέα δεδομένα νέα φάρμακα είναι δυνατό να παρασκευαστούν για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, τα οποία θα φέρουν την επανάσταση στη θεραπεία.

Ο επικεφαλής της μελέτης δήλωσε σχετικά στο BBC:

Υπάρχουν περίπου 20.000 γονίδια στο ανθρώπινο γονιδίωμα. Τώρα όμως φαίνεται πως έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του καρκίνου του μαστού, αφού ξέρουμε ότι 93 από αυτά τα γονίδια, αν μεταλλαχθούν θα μετατρέψουν ένα φυσιολογικό κύτταρο μαστού σε καρκινικό κύτταρο. Πρόκειται για μια πληροφορία ζωτικής σημασίας

Επόμενος στόχος είναι παράδοση του συγκεκριμένου καταλόγου στις φαρμακευτικές εταιρείες και τα Πανεπιστήμια με σκοπό να ξεκινήσει άμεση η παραγωγή νέων φαρμάκων.

Photo: Rui Vieira/PA

The post Επανάσταση στην θεραπεία του καρκίνου του μαστού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα