Πιες Τζιν να βρεις την υγειά σου-5 λόγοι για τους οποίους η κατανάλωση τζιν μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία

19:30 9/4/2017 - Πηγή: iPop

Στα μέσα του 18ου αιώνα οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης τζιν στην Αγγλία, ήταν δραματικές. Το τζιν ήταν πολύ φτηνό και επομένως ο καθένας είχε τη δυνατότητα να το προμηθευτεί, από κυρίως αμφιβόλου ποιότητας αποστακτήρια. Η μεγάλη κατανάλωση καθιστούσε τους άνδρες ανίκανους και τις γυναίκες στείρες, με αποτέλεσμα ο ρυθμός γεννήσεων στο Λονδίνο να μειωθεί δραστικά. Στη Βρετανία επίσης, την δεκαετία του 1950, η κατανάλωση μισού

λίτρου τζιν θεωρούνταν ότι μπορεί να οδηγούσε σε αποβολή του εμβρύου. Για αυτό το λόγο, το τζιν ονομάζεται και «καταστροφή της μάνας» (mother’s ruin).

Μετά από αυτή τη μικρή ιστορική αναδρομή και χωρίς να θέλουμε να αγιοποιήσουμε την υπερβολική κατανάλωση όχι μόνο τζιν αλλά γενικότερα αλκοόλ αφού είναι γνωστό πως η υπερκατανάλωση αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις, το τζιν μπορεί σε μικρές ποσότητες να έχει κάποια θετικά αποτελέσματα στην υγεία.

Χάρη στα φυσικά συστατικά του, κέδρος, φασκόμηλο, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, δενδρολίβανο, ένα ποτήρι «καταστροφή της μάνας» έρχεται «πακέτο» με φρουτώδη αντιοξειδωτικά και φυτικά οφέλη, που μπορεί να συνεισφέρουν στην υγεία.

Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των πόνων των αρθρώσεων

Λίγο τζιν μπορεί να βοηθήσει όσους υποφέρουν από πόνους στις αρθρώσεις. Μια πρακτική που χρησιμοποιείται κυρίως στη Βρετανία, είναι αυτή όπου οι πάσχοντες από αρθρίτιδες καταναλώνουν σταφίδες βουτηγμένες στο τζιν για τον περιορισμό της φλεγμονής. Βάλτε λοιπόν μια χούφτα ξανθές σταφίδες σ’ ένα μπολ με τζιν, αφήστε να εξατμιστεί το ποτό και μετά τρώτε εννιά σταφίδες την ημέρα. Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημες μελέτες που να αποδεικνύουν τη μέθοδο, τα ανεπίσημα στοιχεία εκπλήσσουν.

Μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά για διάφορες ασθένειες

Οι καρποί του κέδρου, πιστεύεται ότι έχουν αντισηπτικές, αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιρευματικές και στομαχικές ιδιότητες λόγω του πτητικού ελαίου πλούσιου σε βιταμίνη C που περιέχουν. Μπορεί λοιπόν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για κρυολογήματα, γρίπη κ.λ.π.

Η άρκευθος(κέδρος) είναι ένα ισχυρό διουρητικό

Η άρκευθος χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, σαν φαρμακευτικό φυτό και πιστεύεται ότι βοηθά στην καλή λειτουργία των νεφρών, την αποφυγή της κατακράτησης υγρών και των φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος, σαν αποτέλεσμα των διουρητικών ιδιοτήτων των καρπών της.

Μπορεί να βοηθήσει στην καλή υγεία του δέρματος

Μολονότι το αλκοόλ θεωρείται υπεύθυνο για αφύγρανση του δέρματος, οι βιταμίνες, τα φλαβονοειδή και τα αντιοξειδωτικά των καρπών της αρκεύθου μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση των αφυγραντικών συνεπειών του αλκοόλ για καλύτερη υγεία του δέρματος.

Μπορεί να βοηθήσει στην πέψη

Τα πικρά χόρτα που αποτελούν συστατικά του τζιν, βοηθούν στην ενίσχυση των πεπτικών ενζύμων του σώματος και διευκολύνουν το στομάχι να διαλύσει ευκολότερα και γρηγορότερα τις τροφές. Τα ίδια συστατικά βοηθούν στην ανακούφιση από την καούρα.

Ακόμα και να μην δείτε ευεργετικά αποτελέσματα ένα ποτάκι τζιν δεν θα σας κάνει ποτέ κακό, αλλά πάντα με μέτρο. Προσοχή λοιπόν και όχι σε καταχρήσεις.

Photo/Πηγή: stylist.co.uk

The post Πιες Τζιν να βρεις την υγειά σου-5 λόγοι για τους οποίους η κατανάλωση τζιν μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα