Γιατί μια 20χρονη φοιτήτρια βλέπει Survivor…

17:23 9/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεν θα μπορούσα να διαλέξω πιο επίκαιρο θέμα. Όλοι μας καθημερινά είτε θα συζητήσουμε για το survivor, είτε θα ακούσουμε άλλους να συζητούν για αυτό. Με λίγα λόγια,είναι ξεκάθαρα το θέμα των ημερών εδώ και δύο μήνες περίπου.

Είναι, πραγματικά, εντυπωσιακό το πώς έχει καταφέρει ένα παιχνίδι-ριάλιτι να καθηλώσει τους τηλεθεατές , καθώς η τηλεθέασή του φτάνει ακόμη και το 75%! Πολλές ψυχαγωγικές εκπομπές συμπεριλαμβάνουν στο σχολιασμό τους, τούς συμμετέχοντες και το παρασκήνιο του παιχνιδιού. Φαινομενικά μπορεί να μην ακούγεται

ενδιαφέρον το κόνσεπτ του συγκεκριμένου προϊόντος, παρόλα αυτά προσφέρει ψυχαγωγία. Οι τηλεθεατές βρίσκουν ενδιαφέρουσα τη ζωή και τις σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων. Πρόκειται για καθημερινό αγώνα επιβίωσης και συμβίωσης με άτομα που δεν είναι φίλοι και, επομένως, δεν γνωρίζονται καλά μεταξύ τους.

Από τη μία, ο τρόπος που μεταδίδονται τα αγωνίσματα, οι διενέξεις κτλ. , κάνουν το ριάλιτι ενδιαφέρον. Δοκιμάζονται τα ανθρώπινα όρια, βλέπουμε πώς δρά ο άνθρωπος σε ακραίες συνθήκες διαβίωσης. Από την άλλη πλευρά, το συγκεκριμένο προϊόν δεν προσφέρει ούτε γνώση ούτε κάτι ουσιαστικό στον τηλεθεατή. Οι συμμετέχοντες, όμως, κερδίζουν χρήματα και αναγνωρισιμότητα.


Πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν σε τόσο δύσκολες εποχές, με τόσα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε , το συγκεκριμένο ριάλιτι να προκαλεί χαμό και να έχει φανατικό κοινό. Η απάντηση είναι απλή. Το survivor μας κάνει να »ξεφεύγουμε» απο τα προβλήματα της καθημερινότητας, βλέποντας κάτι διαφορετικό -όχι καινούριο- για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης. Παρά τις διαρροές που υπάρχουν καθημερινά για το τι θα συμβεί σε επόμενα επεισόδια, η τηλεθεάση παραμένει σταθερά υψηλή. Επομένως, κατά την άποψή μου, ο κόσμος έχει ανάγκη σήμερα το διαφορετικό ριάλιτι. Δείχνει να απολαμβάνει τα σκληρά αγωνίσματα και τις διαμάχες μεταξύ των παικτών. Δυστυχώς, δεν λείπει ο φανατισμός και η ακραίοι υποστηρικτές.

Είναι γεγονός οτι αυτού του είδους ριάλιτι μας κάνει να παραβλέπουμε έστω για 2-3 ώρες τα οικονομικά προβλήματα και την εκμετάλλευση που ζούμε στην κοινωνία μας και ασχολούμαστε με προβλήματα των συμμετεχόντων ενός παιχνιδιού. Οπωσδήποτε είναι μια διαφυγή. Αρκετοί το βλέπουν ως μια όαση μέσα στο χάος που ζούμε, περιμένουν να ξεκινήσει η προβολή του μπροστά από την τηλεόραση, σχεδόν κάθε βράδυ.Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που κάποιο τηλεοπτικό προϊόν έκανε τέτοια επιτυχία και είχε τόσο μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό.

Κλείνοντας, ναι καλό είναι το survivor, καλογυρισμένο , με ωραίες εικόνες κ.ά., αλλά ας το παρακολουθούμε χωρίς φανατισμό και ακρότητες. Ας σκεφτούμε ότι καθημερινά δίνουμε οι περισσότεροι αγώνα επιβίωσης και ας μην αποπροσανατολιζόμαστε, σε τέτοιο βαθμό, από την πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα