Βρετανός υπ. Άμυνας: Το έγκλημα πολέμου στη Συρία έγινε υπό το βλέμμα της Ρωσίας!

14:15 9/4/2017 - Πηγή: iPop

Συνεχίζεται να κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ρωσία και Βρετανίας μετά την επίθεση με τα χημικά στη Συρία και την επίθεση με πυραύλους των αμερικάνων που είχε ως αποτέλεσμα τη έντονη αντίδραση της Μόσχας.

Σειρά σε αυτό το γαϊτανάκι των δηλώσεων μεταξύ των δύο πλευρών, πήρε αυτή τη φορά ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Michael Fallon, ο οποίος με κείμενό του στην “Sunday Times”, χαρακτήρισε την επίθεση με χημικά που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη αποτελεί έγκλημα πολέμου που έγινε «υπό το βλέμμα

της Ρωσίας».

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας, υποστήριξε πως το Κρεμλίνο έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, αφού παραμένει ο βασικός υποστηρικτής του καθεστώτος Assad και θα μπορούσε τα περασμένα χρόνια με τις σωστές κινήσεις να σταματήσει αυτό τον εμφύλιο.

Όσον αφορά την επίθεση των αμερικάνων, ο Michael Fallon, τόνισε πως ήταν μια σωστή κίνηση που έδωσε ένα ηχηρό προειδοποιητικό μήνυμα στο συριακό καθεστώς. «Κάποιος που ρίχνει χημικά για να σκοτώσει τους συμπατριώτες του, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια μελλοντική Συρία», κατέληξε αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Assad.

Η ένταση φαίνεται να κλιμακώνεται επικίνδυνα μετά την ακύρωση του ταξιδιού του Boris Johnson, στη Μόσχα και την απάντηση των Ρώσων που έκαναν λόγο για αδυναμία της Βρετανίας να έχει θέση στις διεθνείς εξελίξεις.

Πηγή: bbc.co.uk

The post Βρετανός υπ. Άμυνας: Το έγκλημα πολέμου στη Συρία έγινε υπό το βλέμμα της Ρωσίας! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα