Περιφέρεια Αττικής: Εμποδίζει τις ομαδικές απολύσεις στη Softex

20:21 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Απέρριψε το αίτημα για ομαδικές απολύσεις στη Softex η Περιφέρεια Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα τέθηκε υπό συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά της συνάντησης της Περιφερειακής Αρχής στις 25 Γενάρη με το Σωματείο Εργαζομένων και την Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Στη συνάντηση που έγινε, η Ερμίνα Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχης, τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων για τις προσπάθειές τους να μείνει

ανοιχτό το εργοστάσιο και να υπάρξει διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει ρητά την πλήρη αντίθεσή της για το κλείσιμο του εργοστασίου της Softex και την κατάργηση ακόμα και μιας θέσης εργασίας. Σημειώνεται πως οι μαζικές απολύσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να βρεθούν χωρίς δουλειά περίπου 200 άνθρωποι.

Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε:

«Δηλώνουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα που διαθέτουμε ώστε το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Δηλώνουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων. Θα σταθούμε αλληλέγγυοι στη μάχη που δίνουν. Το εργοστάσιο της SOFTEX πρέπει να λειτουργήσει. Οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από τα κέρδη και τα σχέδια των πολυεθνικών».

The post Περιφέρεια Αττικής: Εμποδίζει τις ομαδικές απολύσεις στη Softex appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα