Μητσοτάκης: Σ’ ένα χρόνο μετατρέψατε την ελπίδα σε απόγνωση

20:03 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Με τη συζήτηση για το ασφαλιστικό να βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να εκφράσει για πρώτη φορά τις θέσεις του. Ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην κρίνει, αλλά να καταθέσει προτάσεις.

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Κ. Μητσοτάκη:

«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική, η κοινωνία βράζει, η οικονομία βυθίζεται, οι Θεσμοί

δοκιμάζονται και η χώρα κινδυνεύει να γίνει ένας καταυλισμός εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών

Σε ένα χρόνο μετατρέψατε την ελπίδα σε απόγνωση.

Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο ότι πριν 2 μέρες γιορτάσατε τον 1 χρόνο διακυβέρνησης. Ο απολογισμός είναι σε μια πρόταση «Είστε η πιο επιβλαβής Κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδος».

Οδηγήσατε την χώρα στα όρια εξόδου από την Ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, αυξήσατε την ανεργία, υπονομεύσατε το κύρος της χώρας στο εξωτερικό και αποφασίσατε να κάνετε μια φιέστα.

Αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές του Ιανουαρίου η κατάσταση στην χώρα θα ήταν πολύ καλύτερη.

Αυτό που σας χρεώνουν είναι ότι κοροϊδεύατε συστηματικά τους Έλληνες.

Όταν τάζατε την 13η σύνταξη, δεν ξέρατε την κατάσταση του ασφαλιστικού; Ή μήπως το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο και πλέον με την δική σας διακυβέρνηση δεν είναι;

Εσείς, μπορεί όλα αυτά να θέλετε να τα ξεχάσετε, αλλά οι πολίτες δεν τα ξεχνούν γιατί βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα που η δική σας ανικανότητα δημιούργησε.

Ούτε ένα συγγνώμη, να μιλήσετε με ειλικρίνεια.

Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος, μας πάτε πίσω σε εποχές διχασμού που τόσο στοίχισαν στην πατρίδα μας.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες Κυβερνήσεις, κόμματα και πολίτες δεν θέλαμε να δούμε το πρόβλημα που ερχόταν.

Έχουμε αναγνωρίσει τα δικά μας σφάλματα και τις δικές μας παραλείψεις.

Εξουδετερώσατε κ Τσίπρα όλες τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων. Όχι μόνο δεν πήγατε μπροστά, αλλά μας πήγατε δύο χρόνια πίσω.

Μήπως πρέπει να πάτε εσείς στα τρακτέρ όπως κάνατε τότε; Αναρωτιέστε γιατί οι αγρότες δεν θέλουν να συνομιλήσουν μαζί σας; Με τις επιλογές σας τραβήξατε και τραβάτε την Ελλάδα πίσω.

Το σχέδιο σας έχει 6 οδυνηρά χαρακτηριστικά. Εττεροχρονίζει το πρόβλημα, είναι πρόχειρο και μη κοστολογημένο και τελικά δεν δίνει λύση. είναι ένα μπάλωμα.

Το σχέδιο καταλύει την αλληλεγγύη των γενναιών. Φτιάχνει συνταξιούχους δύο ταχυτήτων. Διαπράττεται το χειρότερο λάθος, προκειμένου να είστε αρεστοί σήμερα θυσιάζετε το μέλλον.Το σχέδιο σας ισοδυναμεί με κοινωνική και οικονομική εξόντωση. Ενσωματώνει ταξική αντίλειψη και επιτείθεται σε όποιον δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα. το μόνο που θα επιτύχετε είναι η αύξηση της φοροδιαφυγής και αδήλωτης περιουσίας.Το σχέδιο στρεβλώνει την ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού. Δεν δίνει κίνητρα για παραμονή στην εργασία. Δεν είναι μόνο πρωτοφανές, είναι λάθος.Το σχέδιο μετατρέπει το ασφαλιστικό σε προνοιακό σύστημα καταργώντας την προνοιακή δομή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.Το σχέδιο μεταθέτει το πρόβλημα για το μέλλον. Τι θα συμβεί την 1/1/19 στις κύριες συντάξεις κύριε Πρωθυπουργέ; Το κάνετε μάλλον γιατί ξέρετε ότι το 2019 δεν θα είστε Κυβέρνηση.Τέλος, το σχέδιο είναι μη κοστολογημένο και σήεμρα δεν υπάρχει οικονομική τεκμηρίωση. Είναι όλα στον αέρα. Η άρνηση και η αδυναμία σας καθυστερεί την διαπραγμάτευση και δημιουργείτε τεράστιες εντάσεις χωρίς να ξέρετε το πραγματικό οικονομικό όφελος των προτάσεων σας.

Είναι λίγο δύσκολα και σύνθετα τα ζητήματα και ίσως δεν είστε καλά ενημερωμένος. Δεν πειράζει ακούστε και ίσως κάτι να μάθετε.

Το ένα ταμείο είναι λάθος και θα προκαλέσει ένα τεράστιο διαχειριστικό κονφούζιο.

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να σφίξει και άλλο το ζωνάρι, η κοινωνία δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει από το υστέρημά της τη διόγκωση του κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνητικό σχέδιο στρεβλώνει την ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού.

Μόλις πριν ένα μήνα δώσατε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, οριζόντια, και προτίστως σ αυτούς που λειτουργούν στα κομματικά και υπουργικά γραφεία. Γνωρίζετε πως υπάρχουν και άλλες στρεβλώσεις ακόμα στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων από όπου μπορείτε να διασφαλίσετε πόντους.

Υπάρχουν προτάσεις, εδώ είμαστε αν το επιθυμείτε να το συζητήσουμε. Συμφωνώ, όμως ότι το ασφαλιστικό δεν θα επανέλθει στην κανονικότητα αν δεν υπάρξει ισορροπία στην οικονομία.

Σας καλώ να εγκαταλείψετε το σχέδιο σας. Να το αντικαταστήσετε έστω και τώρα μ’ ένα άλλο. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη περιπέτεια. Συμφιλιωθείτε επιτέλους με την πραγματικότητα.

Μπορούμε να βγούμε από την κρίση, το πέτυχαν και άλλες χώρες, το πε΄τυχε και η Κύπρος. Προϋπόθεση είναι μία δίκαιη κοινωνική συμφωνία. Να βάλουμε όλοι πλάτη, να μοιραστούμε τα βάρη δίκαια.

Photo: ©INTIMEnews/ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

The post Μητσοτάκης: Σ’ ένα χρόνο μετατρέψατε την ελπίδα σε απόγνωση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα