Πέντε κλασικές και αγαπημένες ταινίες για την ευτυχία και το νόημα της ζωής που θα σου δώσουν έμπνευση

15:01 20/3/2022 - Πηγή: iPop

Οι ταινίες μπορούν να καταφέρουν πολλά περισσότερα από το να μας διασκεδάσουν και να μας κάνουν να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας. Η 7η τέχνη έχει την ικανότητα να μας αφυπνίζει, να μας προβληματίζει και πολλές φορές να αλλάζει ακόμα και την κοσμοθεωρία μας. Πολλές είναι οι ταινίες που δίνουν την δική τους οπτική για το νόημα της ζωής και την πολυπόθητη ευτυχία που όλοι αναζητάμε. Εάν θες να γιορτάσεις την 20η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, με έναν διαφορετικό τρόπο φέτος σου συστήνουμε 5 αγαπημένες ταινίες για την ευτυχία.

5 αγαπημένες ταινίες για να δει όλη η οικογένεια μαζί!

Οι ταινίες για την ευτυχία που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα

Forrest Gump

Αν ψάχνεις μια ταινία για κάποιον που ξεπερνά τα εμπόδια της ζωής για να βρει την ευτυχία, τότε το Forrest Gump είναι η ταινία που πρέπει να παρακολουθήσεις. Ένα άτομο που ξεπερνά τις σωματικές αναπηρίες και το χαμηλό IQ, ο Forrest αποκτά χαρακτηριστικά που τον εξυπηρετούν σε όλη του τη ζωή. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την εκτίμηση της φιλίας, το να είσαι ικανοποιημένος και να είσαι ανοιχτός σε πιθανότητες.

Όπου τον πάει η ζωή του, και τον πάει σε πολλά μέρη, ο Forrest αναζητά το καλό σε κάθε περίσταση. Ως αποτέλεσμα, βρίσκει τη μια επιτυχία μετά την άλλη. Ακόμη και όταν βιώνει μια απώλεια, όπως ο θάνατος της μητέρας του, ο Forrest επιμένει.

 Eat, Pray, Love

Βασισμένη στα best-seller απομνημονεύματα της Elizabeth Gilbert, στην ταινία πρωταγωνιστεί η Julia Roberts ως Gilbert. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του πώς η Gilbert ανακάλυψε τον εαυτό της και βρήκε την ευτυχία της μέσα από τα ταξίδια της.

Μετά από ένα διαζύγιο, η Gilbert αποφασίζει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να εξερευνήσει διάφορες πτυχές του εαυτού της. Στην Ιταλία, επιδίδεται στην αγάπη της για το φαγητό. Από εκεί, πηγαίνει στην Ινδία για να ασκήσει τον διαλογισμό. Τέλος, τελειώνει τα ταξίδια και τις αναζητήσεις της στο Μπαλί, όπου μαθαίνει την ισορροπία και την ικανότητα να αγαπά ξανά.

Σε όλη τη διαδικασία, η Gilbert μαθαίνει πολύτιμα μαθήματα για τον εαυτό της. Παρόλο που τα σχέδιά της δεν λειτουργούν όπως θέλει, καταλήγει να μάθει τι χρειάζεται. Στο τέλος, η Λιζ μαθαίνει να είναι ευτυχισμένη με τον εαυτό της.

 Billy Elliot

Ο Billy Elliot είναι μια ιστορία ενηλικίωσης για ένα αγόρι που ανακαλύπτει το πάθος του για το μπαλέτο. Ο πατέρας του Billy αντιτίθεται στην επιθυμία του να χορέψει λόγω των αρνητικών στερεοτύπων του σχετικά με τους άντρες χορευτές. Αντί να χορεύει, ο μπαμπάς του Billy τον βάζει να ασχοληθεί με την πυγμαχία.

Ο Billy αψηφά τον πατέρα του και ασχολείται κρυφά με μπαλέτο και αποδεικνύεται προικισμένος χορευτής. Ο πατέρας του τον βλέπει τελικά να χορεύει και υποστηρίζει το όνειρο του γιου του.

Good Will Hunting

Σε αυτή την ταινία, ένα σενάριο που έχει βραβευτεί με Όσκαρ που γράφτηκε από τους Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ, ο Ματ Ντέιμον υποδύεται τον Γουίλ Χάντινγκ. Ο Γουίλ είναι ένας 20χρονος με αυτοδίδακτη μαθηματική ιδιοφυΐα. Εργάζεται ως θυρωρός στο MIT και κάνει παρέα με τους σκληρούς του Σάουθ.

Ένας καθηγητής του MIT μαθαίνει για την ευφυΐα του Γουίλ και τον βοηθά να αποφύγει τη φυλάκιση αν συμφωνήσει να σπουδάσει μαθηματικά. Μέσα από τις θεραπευτικές του συνεδρίες, ο Γουίλ τελικά αποδέχεται την ευφυΐα του. Επίσης, βρίσκει θεραπεία από το καταχρηστικό παρελθόν του και μπορεί να προχωρήσει στη ζωή του.

Love Actually

Αυτή η βρετανική ρομαντική κωμωδία πραγματεύεται τις ιστορίες ζευγαριών που βρίσκουν την αγάπη και τηναποδοχή. Αν και επικεντρώνεται κυρίως στον έρωτα, η ταινία ασχολείται επίσης με άλλους τύπους αγάπης. Μέσα στη φασαρία που περιβάλλει τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι άνθρωποι βρίσκουν την αγάπη στα πιο εκπληκτικά μέρη.

Με ένα γεμάτο αστέρια καστ, συμπεριλαμβανομένων των Άλαν Ρίκμαν, Χιου Γκραντ, Έμα Τόμσον, Κόλιν Φερθ και Λίαμ Νίσον μεταξύ άλλων, κάθε σενάριο απεικονίζει ανθρώπους που βρίσκουν την ευτυχία τους στις σχέσεις με τους άλλους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πέντε κλασικές και αγαπημένες ταινίες για την ευτυχία και το νόημα της ζωής που θα σου δώσουν έμπνευση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα